3.9 C
Pals
Dissabte, 28 gener 2023
- Publicitat -

Ruïnes romanes sota el carrer Girona de Sant Feliu de Guíxols

Les excavacions realitzades en les obres de canalització del carrer Girona de Sant Feliu han deixat aparèixer restes de construcció i ceràmica dels segles IV o V.

Temps de lectura: < 1 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Gràcies a les excavacions realitzades dins del pla d’obres de renovació de les canalitzacions del carrer Girona de Sant Feliu de Guíxols (iniciades el 12 de gener d’enguany), han aparegut un tros de mur i ceràmiques de l’època romana tardana. Concretament, s’han trobat a la cruïlla amb la baixada de les Eres, prop del número 38 del carrer Girona. Així, en paral·lel a les obres s’està iniciant una prospecció arqueològica que no hauria d’afectar el treball dels operaris.

Tot i que la tasca dels arqueòlegs es complica per les seves condicions de treball -han d’actuar envoltats de tubs de gas, aigua i xarxes elèctriques- han pogut fer una primera estimació i han determinat que el mur provindria d’una construcció agrícola. Per les característiques que tenen aquests vestigis, han deduït que deuen datar del segle IV o V, encara que ho determinarà amb exactitud l’informe final. L’equip intueix que deu haver més ruïnes a prop, sigui en un altre tram de les obres o situades a sota de finques particulars, la qual cosa en dificultaria l’accés. Els tècnics afirmen que sabien que hi havia ruïnes de l’època romana a prop del Monestir però no esperaven trobar-ne tan lluny. A banda d’això, els experts esperen que amb l’examen detallat de les restes de ceràmica, podran aportar més precisions, sobre tot pel que fa a la data.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Globalsessions – 28 gener 2023

1. Becky Hill - Heaven (Radio) 2. VASSY Bingo Players Disco Fries - Pieces (Giiants Remix) 3. Kolidescopes - White Lies...
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -