25.9 C
Pals
Dimecres, 17 agost 2022
- Publicitat -

Sabeu quants visitants rep el Parc Natural?

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Per tal de fer conviure les zones protegides amb els usos turístics, el Parc Natural del Montgrí, les Medes i el Baix Ter ha començat a comptar quantes persones el visiten. Per fer aquest estudi i per complir amb la Carta Europea de Turisme Sostenible (CETS), s’han instal·lat comptadors de visitants camuflats.

Les primeres dades indiquen que a la gola del Ter arriben més de 62.600 visitants durant els tres mesos d’estiu, entre el 24 de juny i el 24 de setembre. Aquest comptador vol estudiar com conviuen les persones amb un hàbitat sensible com són les dunes. El Parc està fent molta tasca per recuperar hàbitats de dunes, aquests comptadors ajuden a entendre una mica els efectes de la gent que hi passa.

El puig de la Reina de Torroella, va rebre 1.182 visitants en els mesos estudiats. Aqui el comptador es troba en una duna continental que va ser fixada amb pins i es molt interessant, perquè és un hàbitat molt sensible.
Durant aquest període d’estiu el castell del Montgrí va registrar 30.594 visitants i les Planasses de l’Escala van rebre unes 29.739 persones. Aquests comptadors permeten saber quants visitants passen fent caminades i rutes.
Aquests comptadors també aporten informació extra com per exemple, que la major part dels visitants pugen al Castell de Montgrí a les hores centrals del dia, a ple sol. I com la dada curiosa que el 8 d’agost va ser el dia de més visitants al castell del Montgrí: hi van pujar 1.359 persones. Mirant la informació meteorològica, hem vist que aquell dia estava tapat i llavors la gent en lloc d’anar a la platja va pujar al castell.
Aquestes dades podrien indicar que el castell seria l’espai protegit més visitat del parc natural, sense comptar les platges. Fins i tot es podria superar les 60.000 immersions màximes anuals que s’han fixat a les illes Medes.

La informació obtinguda amb aquest comptadors serveix per dissenyar els itineraris del Parc Natural, ja que cal buscar l’equilibri entre gaudir de la natura i la seva protecció de l’espai.2

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Begur es prepara per a viure la dissetena edició de la Fira d’Indians

Els dies 2, 3 i 4 de setembre, el municipi s’engalanarà per a celebrar novament el vincle entre Begur i Cuba a ritme de música, tastos, sessions teatralitzades i visites culturals
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -