24.1 C
Pals
Dimecres, 21 octubre 2020

Sabeu quants visitants rep el Parc Natural?

El més llegit

COVID-19 al Baix Empordà, segona comarca amb la taxa de PCR positives més alta de tot Catalunya

La situació del coronavirus al Baix Empordà empitjora després que la comarca tingui una de cada cinc PCR positiva i Palafrugell sigui el segon municipi de Catalunya amb risc de rebrot més alt

Una empresa empordanesa dissenya una web gratuïta per a bars i restaurants perquè venguin en línia menjar per emportar

Creativa Online ja va fer aquest servei desinteressat al comerç en la primera onada de la pandèmia

Ecologistes i pagesos s’oposen a la variant de Torroella

Sostenen que el futur pont sobre el Ter trinxarà la plana agrícola i tan sols traurà un 10% del trànsit cap a l'Estartit

L’hospital de Palamós anul·la les operacions demorables a “pacients fràgils” per afrontar la segona onada de COVID-19

El SSIBE ajorna algunes proves a primària i a consultes externes i suspèn els ingressos temporals a Palamós Gent Gran
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -

Per tal de fer conviure les zones protegides amb els usos turístics, el Parc Natural del Montgrí, les Medes i el Baix Ter ha començat a comptar quantes persones el visiten. Per fer aquest estudi i per complir amb la Carta Europea de Turisme Sostenible (CETS), s’han instal·lat comptadors de visitants camuflats.

Les primeres dades indiquen que a la gola del Ter arriben més de 62.600 visitants durant els tres mesos d’estiu, entre el 24 de juny i el 24 de setembre. Aquest comptador vol estudiar com conviuen les persones amb un hàbitat sensible com són les dunes. El Parc està fent molta tasca per recuperar hàbitats de dunes, aquests comptadors ajuden a entendre una mica els efectes de la gent que hi passa.

El puig de la Reina de Torroella, va rebre 1.182 visitants en els mesos estudiats. Aqui el comptador es troba en una duna continental que va ser fixada amb pins i es molt interessant, perquè és un hàbitat molt sensible.
Durant aquest període d’estiu el castell del Montgrí va registrar 30.594 visitants i les Planasses de l’Escala van rebre unes 29.739 persones. Aquests comptadors permeten saber quants visitants passen fent caminades i rutes.
Aquests comptadors també aporten informació extra com per exemple, que la major part dels visitants pugen al Castell de Montgrí a les hores centrals del dia, a ple sol. I com la dada curiosa que el 8 d’agost va ser el dia de més visitants al castell del Montgrí: hi van pujar 1.359 persones. Mirant la informació meteorològica, hem vist que aquell dia estava tapat i llavors la gent en lloc d’anar a la platja va pujar al castell.
Aquestes dades podrien indicar que el castell seria l’espai protegit més visitat del parc natural, sense comptar les platges. Fins i tot es podria superar les 60.000 immersions màximes anuals que s’han fixat a les illes Medes.

La informació obtinguda amb aquest comptadors serveix per dissenyar els itineraris del Parc Natural, ja que cal buscar l’equilibri entre gaudir de la natura i la seva protecció de l’espai.2

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

Pere Llos: “No volem una autovia al Baix Ter”

Avui al Supermatí hem parlat amb Pere Llos, portaveu de Gent del Ter, sobre la millora de la circulació viaria al Baix Ter. Les dues propostes que s'han fet són construir un nou pont. El problema principal està en la gran quantitat de tràfic que es genera, ja que la C-31 passa pel nucli urbà de Torroella. Pere Llos ens comenta que s'entén que es vulgui descongestionar el transit d'aquesta carretera, la C-31, concretament el tram de Pals a Torroella, però que cap de les dues propostes dels vials de la construcció del nou pont és viable, per tant, proposa l'alternativa zero.

Miley Cyrus està treballant en un disc de versions de Metallica

Miley Cyrus està fent moltíssimes versions aquests dies, el qual és una molt bona notícia, ja que les seves versions sempre són excel·lents. Recentment, la cantant ens ha posat a tots els pèls de punta amb les versions de ‘Communication’ de The Cardigans, ‘Zombie’ de Cranberries, entre altres. Fins i tot ens ha sorprès fent…

Shawn Mendes es despulla en el tràiler de “In Wonder”

El 23 de novembre podrem veure a Netflix “In Wonder” el documental més personal de Shawn Mendes, on el músic es despullarà als seus seguidors i mostrarà el seu costat més íntim. Serà l’avantsala d’un nou disc “Wonder” que arribarà el 4 de desembre i que té amb el tema que dóna nom al treball…

L’Ajuntament de Palamós donarà 56.000€ a Càritas Diocesana de Girona

D'altra banda, també s'ha aprovat un conveni de col·laboració entre l'Ajuntament de Palamós i el Comité Local de Creu Roja Palamós per a l’any 2020 amb la despesa d'un import de 36.000€, per 16 vots a favor i un en contra (CUP).

Constitueixen la Taula per a la Reactivació Econòmica i Social de les comarques gironines per la crisi de la covid-19

L'espai busca "minimitzar-ne" els efectes i impulsar accions conjuntes per al desenvolupament econòmic

Altres notícies