28.3 C
Pals
Dijous, 11 agost 2022
- Publicitat -

S’adjudica el projecte de buidatge de l’abocador de Vacamorta

Es retirarà properament un total de 2,3 milions de tones de l'espai, després de l'adjudicació del procés de buidatge

Pedro Ruiz Claveria
Pedro Ruiz Claveriahttps://contrastirigor.wordpress.com
Sóc de Calonge. Redactor a Ràdio Capital de l'Empordà.
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

L’Agència de Residus de Catalunya ja ha adjudicat a una empresa el projecte de buidatge de l’abocador de Vacamorta, a Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l’Heura. Finalment, s’ha imposat l’oferta més econòmica, que l’havia fet la societat limitada Disseny i Sostenibilitat, per una xifra propera als 100.000 euros. La proposta detalla com serà el procés de buidatge d’aquest dipòsit controlat i també s’han previst els efectes mediambientals associats a aquestes operacions.

En conjunt, es retiraran fins a 2,3 milions de tones de l’abocador, que romanien en aquest espai des del 2003, quan la Generalitat va autoritzar l’empresa Recuperació de Pedreres a fer-ho. L’any 2011, però, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya va impugnar la llicència i el 2014, el Tribunal Suprem ho va ratificar. Aleshores, es va procedir al tancament de l’abocador i cap residu hi entrava.

El mes de maig de 2017, es produïa un fet substancial pel cas, perquè l’aleshores conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, anunciava que la Generalitat retiraria les tones de deixalles a Catalunya Ràdio, després de la sentència desfavorable. Ara bé, advertia dels perills que se’n podien derivar:

L’Ajuntament de Cruïlles, la Plataforma Alternativa a l’Abocador de Cruïlles i el grup ecologista CEPA van unir les seves forces per reclamar que l’actuació comencés a dur-se a terme immediatament, però la Generalitat no va treure a licitació el projecte fins aquest gener. Les accions de buidatge, una vegada adjudicades, es duran a terme properament.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -