Panorama de ciutat de Sant Feliu de Guíxols vist des de Sant Elm
Panorama de ciutat de Sant Feliu de Guíxols vist des de Sant Elm

L’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols ha aprovat les ordenances pel 2018 amb una aposta per a una congelació fiscal en diferents impostos municipals. Entre aquests impostos hi ha l’Impost sobre Béns Immobles i l’Impost de vehicles.

Després de diverses reivindicacions de l’oposició es bonificarà l’IBI a tots aquells propietaris dels habitatges que decideixin cedir-los a l’Ajuntament o a la Generalitat com a lloguer social.

Aquesta bonificació pels propietaris serà del 95%. Ho explicava el regidor d’Hisenda de Sant Feliu de Guíxols, Josep Melcior Muñoz.

L’altra taxa que s’ha congelat ha estat la relacionada amb l’impost de vehicles. Tot i això, les ordenances municipals, també s’han aprovat amb una nova regularització del preu d’ocupació de la via pública de 0,31 euros a 0,32.

Des del principal partit de l’oposició, el Partit Demòcrata, s’ha recriminat que aquesta nova mesura és una pujada d’imposts en encoberta. I que són unes taxes que es podrien rebaixar des de l’any passat. Ho argumentava Dolors Ligero, portaveu del PDECAT.

Un altre equip polític de l’oposició,Guíxols des del Carrer ha defensat que les persones amb unes rendes més altes haurien de pagar més. També ha volgut destacar que s’hauria de fer més pressió fiscal. Ho exposava Jordi Lloveras del grup polític Guíxols des del Carrer.

Aquestes ordenances municipals s’han aprovat al ple de l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols aquest dilluns.