23.9 C
Pals
Dilluns, 15 juliol 2024
- Publicitat -

Sant Feliu de Guíxols enceta aquest dissabte la Capital de la Sardana 2021

Capital de la Sardana és un projecte festiu, de debat i turisme anual per a sardanistes i no sardanistes. Sant Feliu ja havia estat designada per a l'any anterior, però la pandèmia va obligar a endarrerir-ho tot un any.

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Agafant el relleu de Perpinyà, que en va ser l’anterior organitzador, Sant Feliu de Guíxols ja ho té tot a punt per a donar el tret de sortida a la Capital de la Sardana 2021, després que l’any passat l’arribada de la pandèmia no en permetés la celebració prevista. L’esperat acte de proclamació es farà aquest dissabte dia 1 de maig al Teatre Auditori Narcís Masferrer a partir de les 5 de la tarda. Està prevista l’assistència de l’alcalde de Sant Feliu de Guíxols, Carles Motas; la directora general de Cultura Popular i Associacionisme Cultural de la Generalitat de Catalunya, Maria Àngels Blasco; el president de la Confederació Sardanista de Catalunya, Xavier Tresserras; el coordinador del projecte Capital de la Sardana, Víctor Sallés, i d’altres autoritats del món de la sardana i la dansa. L’esdeveniment comptarà amb el traspàs simbòlic de la bandera de la capitalitat per part de Perpinyà, i s’hi anunciaran els guanyadors dels Premis Capital de la Sardana 2021, els guardons amb més prestigi i reconeixement del món de la sardana. S’estrenarà la sardana dedicada a la capitalitat i tot seguit hi haurà un concert amb La Principal de la Bisbal i el grup d’havaneres Port Bo. En tots els casos se seguiran les mesures sanitàries antiCOVID: aforament limitat, control d’entrada, desinfecció de mans, distàncies de seguretat, etc. Capital de la Sardana és un projecte festiu, de debat i turisme anual per a sardanistes i no sardanistes. Sant Feliu de Guíxols, amb gran tradició sardanística i noms il·lustres com el compositor de principis del segle XX Juli Garreta, agafa el relleu de Perpinyà que va acollir el projecte al 2019. Sant Feliu ja havia estat designada per a l’any anterior, però la pandèmia va obligar a endarrerir-ho tot un any. També es coneixen els noms de les dues poblacions que la seguiran: Balaguer al 2022 i Sant Cugat del Vallès al 2023. El propòsit de la Capital de la Sardana 2021 continua essent el de reivindicar la sardana en clau local, acostar-la al jovent, i divulgar-la a públics aliens al sector. La capitalitat de la sardana de Sant Feliu de Guíxols durarà tot aquest 2021 i fins al març de l’any vinent, quan Balaguer en prendrà el relleu. Les poblacions Capital de la Sardana precedents han estat Arenys de Munt (2013), Barcelona (2014), Calella (2015), Mollerussa (2016), Figueres (2017), Montblanc (2018) i Perpinyà (2019).

Sobre la Confederació Sardanista de Catalunya

La Confederació Sardanista de Catalunya és una entitat de 3r nivell que aglutina un doble vessant: totes les federacions sardanistes territorials de Catalunya i el Rosselló i totes les organitzacions dels diversos actors sardanistes: cobles, colles i associacions.

 La Confederació Sardanista de Catalunya és el punt culminant d’un procés per tal d’unificar totes les expressions i entitats sardanistes sota una figura que eviti duplicacions. És l’interlocutor únic per a l’administració pública per a grans temes sardanistes d’àmbit nacional i promociona, difon i defensa la sardana.

 Es pot obtenir més informació sobre la capitalitat de Sant Feliu de Guíxols a la pàgina electrònica https://www.guixols.cat/sardana o als perfils de les xarxes socials de Facebook (https://www.facebook.com/capitaldelasardana), Twitter (@Capital_Sardana) i Instagram (https://instagram.com/capital_sardana).

Atès el fet que la capacitat del teatre auditori és molt limitada (se li ha d’afegir el límit del 50% marcat per les autoritats sanitàries) i que les entrades per a l’acte de proclamació d’aquest dissabte estan exhaurides, des de l’Àrea de Comunicació de l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols donen també l’opció de: seguir online aquest esdeveniment, via Streaming (Cal entrar a www.guixols.cat/sardana i seguir els canals habilitats que s’hi indiquen, o bé en directe a través de TV Costa Brava, servei que també té habilitat un servei d’streaming per diferents canals. Els mitjans gràfics acreditats podran accedir al recinte.

 

 

 

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Gregory Porter, un bri de llum a l’escenari de Porta Ferrada

Tal com va dir just començar el concert el mateix protagonista de la nit, el port de Sant Feliu...
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -