16.9 C
Pals
Dilluns, 27 maig 2024
- Publicitat -

Sant Feliu de Guíxols farà el nou aparcament de 515 places en dues fases

La primera es farà darrere l'estació de busos i es posarà en marxa l'estiu del 2022

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

L’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols engegarà la redacció del projecte executiu de la primera fase del projecte per crear 515 noves places d’aparcament al municipi. Aquesta primera part es farà darrere de l’estació de busos, es posarà en marxa l’estiu del 2022 i tindrà un cost de 2,6 MEUR, incloent el sistema de plaques solars que en formarà part i que dotarà d’energia la instal•lació i els equipaments de l’entorn. L’altra part, valorada en 3,5 MEUR més, es preveu a tocar de l’aparcament de la carretera de Tossa. L’aparcament serà un equipament modular, amb tecnologia d’última generació, que permetrà un muntatge ràpid i també les modificacions posteriors que s’hi vulguin fer per ampliar-ne la capacitat.
“És un dels projectes d’aquest mandat, un problema endèmic de la ciutat”, ha assegurat l’alcalde del municipi, Carles Motas. En aquest sentit, ha dit que el projecte permetrà donar resposta a “l’afluència massiva de visitants a la ciutat durant l’estiu però també durant la rest de l’any”.

L’obra, que es farà en dues fases, se situarà en dos espais: un darrera l’estació d’autobusos i l’altre a tocar del pàrquing de la carretera de Tossa, uns equipaments que aportaran a la ciutat 515 noves places d’aparcament. La primera part podria començar-se a aixecar el mes de gener i estarà operativa l’estiu que ve. “En aquest aparcament incorporem una estructura metàl·lica de poc impacte paisatgístic a nivell de volum”, ha explicat el regidor d’Urbanisme, Josep Saballs.

Pel que fa a la segona fase de l’aparcament, que se situarà a la carretera de Tossa, el consistori està pendent d’una modificació del Pla General per tal de fixar la distància de la instal·lació respecte a la carretera, que s’haurà de desviar. Aquesta segona fase tindrà un cost 3,5 milions d’euros.

En total, inversió 6,1 MEUR amb un 100% d’aportació municipal que, alhora, permetrà oferir descomptes, promocions, tarifes o preus especials per als residents.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Volem el turisme? Sí. Ens molesta el turisme? També

Bon dia, benvolguts oients de Ràdio Capital, avui el meu comentari és un comentari recurrent, podríem dir que des...
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -