10.6 C
Pals
Dilluns, 4 desembre 2023
- Publicitat -

Sant Feliu de Guíxols prorroga per cinquena vegada el contracte de neteja viària i recollida d’escombraries

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -
Ràdio Capital. La ràdio de l'Empordà
Ràdio Capital. La ràdio de l'Empordà
Sant Feliu de Guíxols prorroga per cinquena vegada el contracte de neteja viària i recollida d'escombraries
/

El govern de Tots per Sant Feliu (TSF) i el PSC ha dut al ple de l’Ajuntament, avui a les nou del matí, el contracte de neteja viària i recollida d’escombraries de Sant Feliu de Guíxols, que ha tornat a prorrogar. Després de cinc anys de pròrrogues, el nou contracte es va treure a licitació el mes de març passat, però es va haver de reiniciar des de zero a l’agost per un error informàtic.

Fa 12 anys que l’empresa Cespa té la concessió d’aquest servei. Va obtenir un contracte de vuit anys més dues pròrrogues, que es van acabar utilitzant. Després, quan el contracte va expirar el setembre de 2018, l’Ajuntament no tenia preparat el nou plec de condicions per poder convocar el concurs públic, de manera que va aprovar una nova pròrroga per un import de 4.073.638 euros. Un any després, al setembre de 2019, la situació es va tornar a repetir. Així doncs, es pot dir que aquesta pròrroga és la cinquena o “tercera forçosa” que aprova l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols. Així ho explicava al Ple el regidor de Contractació, Josep Saballs (TSF).

Josep Saballs també ha afirmat que actualment estan en “fase de la nova redacció del nou plec”. Ha explicat que esperen que la nova licitació sigui “una realitat a final d’any”. Ara per ara, aquesta pròrroga aprovada avui renovarà el servei “per un període màxim d’un any” i tindrà un import superior a la de l’any anterior. Aquest any, s’hi sumen els 110.000 euros que costa la desinfecció de superfícies públiques i entrades de col·legis a causa de la Covid-19. En total, un cost de 4.333.408,39 euros.

 

L’oposició, crítica

Pel que fa a l’oposició, aquesta s’ha mostrat crítica amb l’Ajuntament per no resoldre aquest problema que fa anys que persisteix. Pere Albó, d’Avancem-Més, ha afirmat al ple que “no hi ha maneres de solucionar res”, i que el problema cada vegada va a pitjor.

Per una altra banda, Sílvia Romero, d’ERC, ha demanat que a partir d’ara no s’intentin establir més terminis que després no es poden complir. També ha demanat que s’aprofiti l’oportunitat per fer que aquest plec que s’ha de redactar “sigui una mica més ambiciós” que el que tenien al mes de març.

L’oposició s’ha queixat també de l’elecció de dia i hora per part de l’equip de govern per celebrar aquest ple. Tant Sílvia Romero d’ERC com Josep Saballs de Més han lamentat que el ple no pogués ser complet i que part de l’oposició no hi pogués assistir per altres obligacions laborals.

Finalment, però, la continuïtat del servei de neteja pública s’ha aprovat amb el vot en contra de Avancem-Més, l’abstenció d’ERC i el vot a favor de l’equip de Govern de PSC i Tots per Sant Feliu (TSF).

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Una altra victòria èpica del Bisbal Bàsquet

El partit jugat a la pista de l'Andratx va ser molt competit, i els bisbalencs van guanyar-lo per només 2 punts de diferència
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -