10 C
Pals
Dilluns, 24 Febrer 2020

El Govern de Sant Feliu de Guíxols presenta els pressupostos per l’any 2018

El més llegit

Un detingut per presumpte tràfic de drogues a La Bisbal

Ahir la Policia Local i els Mossos d'Esquadra van escorcollar un bar de la localitat

Autobusos del Baix Empordà a Perpinyà per anar a l’acte independentista del 29 de febrer

Sortiran de La Bisbal d'Empordà, Palafrugell , Sant Feliu de Guíxols, Torroella de Montgrí, Palamós i Calonge i Sant Antoni

Presentació del Pla Sectorial d’Enfortiment Comercial Urbà de la Bisbal

Alguns dels assistents a l’acte van mostrar el seu escepticisme respecte a les conclusions del pla encarregat per l’ajuntament a la consultora Procom Retail

Tancats els accessos a la Platja de l’Illa Roja de Begur

Dimecres hi va haver despreniments de roques de grans dimensions

Novetats de la setmana: BTS, Ozzy Osbourne, Grimes, Agnes Obel

La setmana ens deixa nous llançaments discogràfics per tots els gustos, des del fenomen BTS, passant pel veterà Ozzy Osbourne o les alternatives propostes d’Agnes Obel i Grimes. També el català Nil Moliner publica nou disc. Pel que fa a les les novetats musicals en tenim de Bon Jovi, Biffy Clyro, The Weeknd, Younotus, The…

Aquest dilluns, el Govern del municipi de Sant Feliu de Guíxols ha presentat el pressupost per l’any 2018. L’objectiu és tenir-los aprovats abans de finalitzar l’any en curs per tal que siguin operatius des de l’1 de gener.

El Govern ha augmentat fins als 28.194.446 euros el pressupost pel pròxim any, un increment de 460.265 euros, 1,66%, respecte als últims aprovats. Aquest còmput es dividirà en tres grans blocs destinats al Consistori, l’Escola de Música i l’Emissora de Ràdio del municipi.

Les principals inversions que farà el govern

Aquest any, s’espera que les inversions arribin als 3.289.691 euros. Uns diners que aniran destinats a diferents actuacions del municipi. La més important serà la remodelació de la façana Marítima Rius i Calvet, amb una partida d’1.811.937 euros.

L’objectiu és posar al dia un dels balcons a la Costa Brava. Aquest indret ha comptat amb poca inversió pública en anys i ha patit una degradació i obsolescència amb el pas del temps. El Govern té l’intenció de convertir el balcó en un mirador però conservant els elements patrimonials genuïns i d’identitat.

Una altra inversió serà la remodelació de l’antic hospital per poder traslladar una part de les oficines de l’Ajuntament. El preu pel projecte serà de 72.600 euros i es començarà l’any vinent.

A banda de les principals inversions, des del Govern de Sant Feliu també volen potenciar les actuacions en escoles, 130.000 euros i fer noves pavimentacions de les vies públiques, 139.496 euros. Sense deixar de banda l’interès per cobrir la riera Sant Pol i Les Comes, per tal de tenir dos nous espais pels vianants, una partida de 50.000 euros per cada riera i l’adquisició d’habitatge social, per valor de 60.000 euros.

A part de les partides de construcció i urbanisme, el Govern de Sant Feliu de Guíxols, també ha afegit dues partides. Una de 10.000 euros per la construcció de dos nous gegants i una altra de 6.000 euros per la compra d’instruments musicals.

Dins del Pla d’Acció 2018 del Govern, també hi ha partides pel Centre Cívic Tueda i per la reconversió de l’antiga nau Agglotap en l’aparcament del Parc Central. A aquests dos projectes si suma l’aposta que té el consistori de realitzar els grans projectes estratègics del mandat, com el Museu Thyssen, que va veure el projecte suspès, i l’aparcament de la Corxera.

D’aquesta manera, els cinc projectes estratègics que tenia el Govern de Sant Feliu, seguiran el seu camí. D’aquestes propostes, el Guíxols Arena ja està enllestit i al 2018 es començarà l’execució de la Façana Marítima Rius i Calvet i del Parc Central. D’altra banda la redacció del projecte del Museu Thyssen i la redacció i concurs d’explotació de l’aparcament de la Corxera també es faran l’any vinent.

La previsió d’ingressos

En aquests pressupostos pel 2018, el Govern de Sant Feliu espera rebre un increment en la recaptació de l’Impost de Construccions, Instal·lacions i Obres (ICIO) de 195.400 euros, més del doble que l’any passat.

Tot i això, també esperen una disminució del 3,98% de l’Impost de Béns Immobles, a causa de la desaparició de la regularització cadastral. Tot i això, el nivell d’increment quedarà compensat amb la resta de tributs.

Aquests ingressos però venen determinats pel compromís de no incrementar la pressió fiscal sobre la ciutadania. Per aquesta raó, els principals tributs locals no s’apugen, obligant al Govern a buscar noves vies de finançament.

Un control sobre la despesa pública

Com que el Govern de Sant Feliu vol reflectir al carrer l’acció que es porta a terme, es consolidarà l’increment de l’1% acordat amb el personal del consistori durant aquest 2017. També, però, es farà una previsió de l’1,25%, per al 2018, en el capítol de personal.

Aquest augment incrementa el control sobre la despesa pública que tindrà el Govern de Sant Feliu. S’espera però que a través de mecanismes de control estricte de la despesa, la planificació a curt, mig i llarg termini, la priorització d’objectius i l’estratègia permetin a l’Ajuntament tenir un horitzó de funcionament òptim, i mantenir un nivell d’inversió alt.

El govern local també espera incrementar la partida pressupostària a les àrees d’acció social, educació, gent gran, habitatge, seguretat ciutadana i desenvolupament econòmic.

Aquest pressupost però contempla que l’Ajuntament començarà l’any amb un estalvi net del 15,30%, un deute viu del 28,21%, sense dèficit i acomplint els objectius d’estabilitat i estabilitat financera.

Últimes notícies

L’Ajuntament de Sant Feliu decidirà si aplica una moratòria per fer nous pisos turístics

El ple de Sant Feliu de Guíxols votarà el proper dijous si la moratòria de llicències per als habitatges d'ús turístic tira endavant.

L’ajut de Costes per reparar els danys del Gloria a Calonge, “lluny” de la “inversió necessària”

El consistori calongí va xifrar els desperfectes en 1,5 milions d'euros, i Costes de l'Estat destinarà 250.000 euros pels danys a les comarques gironines

La Carnavalesca d’Olot i Castellfollit de la Roca guanyadora de la Gran Rua de Carnaval 2020 a Castell-Platja d’Aro

Competint pel guardó de Carrossa Gran i de millor Disfressa, la colla carnavalesca s'ha emportat els dos amb 500 i 50 punts respectivament per premi

Begur fomenta el control dels gats domèstics amb una nova campanya d’esterilització

L'Ajuntament i l'associació Progat Begur-Esclanyà col·laboren en la protecció, respecte i control d'aquests animals al municipi

Palafrugell recapta 1.600 euros per l’esclerosi múltiple

El concert benèfic dedicat a les persones amb esclerosi múltiple i els seus familiars de Palafrugell, va recaptar més de 1.500 euros per la recerca de la malaltia

Més notícies