3.1 C
Pals
Diumenge, 17 Novembre 2019

El Govern de Sant Feliu de Guíxols presenta els pressupostos per l’any 2018

El més llegit

Fan un menú especial pels 100 anys de les casetes de S’Agaró

El restaurant La Taverna del Mar inclourà un plat de mar i muntanya als menús de desembre

La Bisbal es vol agermanar amb Altsasu

El cas d'Altsasu és un cas judicial obert de vuit joves de la localitat navarresa per la seva implicació en una baralla amb agends de la Guàrdia Civil fora de servei el 2016 en un bar d'aquell municipi

La pel·lícula “The Irishman” s’estrena a Palamós abans que a Netflix

A més a més, els cinemes Arinco també acullen del 19 al 23 de novembre el Filmmaker International Film Festival

JxCAT Torroella denuncia el sobrecost de la zona blava al pagar amb l’app

El grup de Junts per Catalunya denuncia aquest sobrecost de 19 cèntims si es paga mitjançant l'aplicació mòbil tot i que no estigui estipulat a les ordenances fiscals

Viatges iniciàtics

Aquests dies que la Revolta Catalana s’ha apropat a les nostres contrades en forma de bloqueig de la frontera imposada amb la Catalunya Nord i el tall de l’AP7 a l’alçada de Girona -amb, un cop més, una violentíssima actuació policial, aquest cop a la ciutat de Salt- hem pogut copsar, els que hem volgut participar-hi, de la força política i la potència que està agafant el nostre jovent.

Aquest dilluns, el Govern del municipi de Sant Feliu de Guíxols ha presentat el pressupost per l’any 2018. L’objectiu és tenir-los aprovats abans de finalitzar l’any en curs per tal que siguin operatius des de l’1 de gener.

El Govern ha augmentat fins als 28.194.446 euros el pressupost pel pròxim any, un increment de 460.265 euros, 1,66%, respecte als últims aprovats. Aquest còmput es dividirà en tres grans blocs destinats al Consistori, l’Escola de Música i l’Emissora de Ràdio del municipi.

Les principals inversions que farà el govern

Aquest any, s’espera que les inversions arribin als 3.289.691 euros. Uns diners que aniran destinats a diferents actuacions del municipi. La més important serà la remodelació de la façana Marítima Rius i Calvet, amb una partida d’1.811.937 euros.

L’objectiu és posar al dia un dels balcons a la Costa Brava. Aquest indret ha comptat amb poca inversió pública en anys i ha patit una degradació i obsolescència amb el pas del temps. El Govern té l’intenció de convertir el balcó en un mirador però conservant els elements patrimonials genuïns i d’identitat.

Una altra inversió serà la remodelació de l’antic hospital per poder traslladar una part de les oficines de l’Ajuntament. El preu pel projecte serà de 72.600 euros i es començarà l’any vinent.

A banda de les principals inversions, des del Govern de Sant Feliu també volen potenciar les actuacions en escoles, 130.000 euros i fer noves pavimentacions de les vies públiques, 139.496 euros. Sense deixar de banda l’interès per cobrir la riera Sant Pol i Les Comes, per tal de tenir dos nous espais pels vianants, una partida de 50.000 euros per cada riera i l’adquisició d’habitatge social, per valor de 60.000 euros.

A part de les partides de construcció i urbanisme, el Govern de Sant Feliu de Guíxols, també ha afegit dues partides. Una de 10.000 euros per la construcció de dos nous gegants i una altra de 6.000 euros per la compra d’instruments musicals.

Dins del Pla d’Acció 2018 del Govern, també hi ha partides pel Centre Cívic Tueda i per la reconversió de l’antiga nau Agglotap en l’aparcament del Parc Central. A aquests dos projectes si suma l’aposta que té el consistori de realitzar els grans projectes estratègics del mandat, com el Museu Thyssen, que va veure el projecte suspès, i l’aparcament de la Corxera.

D’aquesta manera, els cinc projectes estratègics que tenia el Govern de Sant Feliu, seguiran el seu camí. D’aquestes propostes, el Guíxols Arena ja està enllestit i al 2018 es començarà l’execució de la Façana Marítima Rius i Calvet i del Parc Central. D’altra banda la redacció del projecte del Museu Thyssen i la redacció i concurs d’explotació de l’aparcament de la Corxera també es faran l’any vinent.

La previsió d’ingressos

En aquests pressupostos pel 2018, el Govern de Sant Feliu espera rebre un increment en la recaptació de l’Impost de Construccions, Instal·lacions i Obres (ICIO) de 195.400 euros, més del doble que l’any passat.

Tot i això, també esperen una disminució del 3,98% de l’Impost de Béns Immobles, a causa de la desaparició de la regularització cadastral. Tot i això, el nivell d’increment quedarà compensat amb la resta de tributs.

Aquests ingressos però venen determinats pel compromís de no incrementar la pressió fiscal sobre la ciutadania. Per aquesta raó, els principals tributs locals no s’apugen, obligant al Govern a buscar noves vies de finançament.

Un control sobre la despesa pública

Com que el Govern de Sant Feliu vol reflectir al carrer l’acció que es porta a terme, es consolidarà l’increment de l’1% acordat amb el personal del consistori durant aquest 2017. També, però, es farà una previsió de l’1,25%, per al 2018, en el capítol de personal.

Aquest augment incrementa el control sobre la despesa pública que tindrà el Govern de Sant Feliu. S’espera però que a través de mecanismes de control estricte de la despesa, la planificació a curt, mig i llarg termini, la priorització d’objectius i l’estratègia permetin a l’Ajuntament tenir un horitzó de funcionament òptim, i mantenir un nivell d’inversió alt.

El govern local també espera incrementar la partida pressupostària a les àrees d’acció social, educació, gent gran, habitatge, seguretat ciutadana i desenvolupament econòmic.

Aquest pressupost però contempla que l’Ajuntament començarà l’any amb un estalvi net del 15,30%, un deute viu del 28,21%, sense dèficit i acomplint els objectius d’estabilitat i estabilitat financera.

Últimes notícies

Primera Llista – 16 novembre 2019

Descobreix quines són les cançons que més ho peten amb la Primera Llista.

La pel·lícula “The Irishman” s’estrena a Palamós abans que a Netflix

A més a més, els cinemes Arinco també acullen del 19 al 23 de novembre el Filmmaker International Film Festival

JxCAT Calonge critica ERC per tenir la pancarta dels presos girada

El grup municipal de Junts per Catalunya critica el govern de Calonge i Sant Antoni per seguir amb la pancarta girada, tot i que les eleccions generals ja s'han celebrat

Viatges iniciàtics

Aquests dies que la Revolta Catalana s’ha apropat a les nostres contrades en forma de bloqueig de la frontera imposada amb la Catalunya Nord i el tall de l’AP7 a l’alçada de Girona -amb, un cop més, una violentíssima actuació policial, aquest cop a la ciutat de Salt- hem pogut copsar, els que hem volgut participar-hi, de la força política i la potència que està agafant el nostre jovent.

Presenten la campanya #JoSocEmporda com a primera acció d’impuls de la marca Empordà

La campanya JoSocEmpordà vol difondre els atributs del territori a tots els visitants de les comarques empordaneses, per fer-ho animen als visitants però també als empresaris i associacions a compartir contingut amb l'etiqueta #JoSocEmporda

Més notícies