11.2 C
Pals
Dilluns, 27 març 2023
- Publicitat -

Sant Feliu haurà de controlar el nivell sonor d’una empresa de taps de suro

Els veïns han hagut de suportar un excés de contaminació acústica durant cinc anys

Temps de lectura: < 1 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha estimat una denúncia que un veí de la Ronda de Ponent a presentat contra l’empresa Mundial Cork. Així, l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols haurà de realitzar un control sonomètric a aquesta fàbrica de taps de suro per detectar si sobrepassa el límit autoritzat i sancionar-la per les molèsties causades durant anys.

Tal i com explica el Diari de Girona, les primeres queixes per excés de soroll es van presentar el 2012 a l’Ajuntament, el qual, després de verificar-ne la veracitat, ja va exigir llavors a l’empresa que adoptés mesures de correcció. Malgrat tot, l’empresa no es va executar.

A més, el document judicial explica que l’empresa va trigar cinc anys a realitzar un estudi d’impacte acústic el qual assegurava finalment que “l’activitat era compatible amb l’entorn durant totes les franges horàries”. I va ser com es va arxivar l’expedient contra Mundial Cork, mitjançant un decret municipal en data el 20 de març del 2017.

Ara bé, un dels veïns va efectuar una mediació sonomètrica la qual determinava que “no es complia la normativa sobre soroll, sigui en horari diürn o nocturn”. I així va recórrer al TSJC que, ara sí, ha estimat part del recurs.

Finalment, l’alt tribunal català determina que «sigui quin sigui el nivell actual de soroll derivat de l’activitat», la persona que ha presentat la demanda ha «hagut de suportar un excés de soroll durant un període pròxim als cinc any” cosa per la qual l’Ajuntament ha de sancionar l’empresa. De fet, la sentència anul·la el decret municipal del 2017.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Isidre Tenas és l’alcaldable a Palafrugell amb Som Gent de Poble

Tot i el canvi d'alcaldable, Som Gent del Poble ha assegurat que manté la seva identitat
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -