20 C
Pals
Dimecres, 4 octubre 2023
- Publicitat -

Sant Feliu prepara el Porta Ferrada més gran de la història

Hi haurà un 66 per cent més de diners per contractar artistes. Es faran més espectacles que mai i creixerà el número de dies del Festival

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

El festival de la Porta Ferrada de Sant Feliu de Guíxols tindrà, cada any, un pressupost de 1.250.000 euros per contractar artistes en les properes quatre edicions. És la xifra més alta de la història. L’Ajuntament de la ciutat ha fet públiques les característiques del nou contracte que ha signat amb l’empresa que se’n farà càrrec, que és la mateixa que ho ha fet durant els últims anys: The Project.

Per analitzar l’increment de pressupost, cal tenir en compte que els últims quatre anys, el festival tenia 750.000 euros per destinar a la contractació de músics. És, per tant, un increment d’un 66 per cent.

Això vol dir que es podran contractar més grups i de més renom. I fer espectacles de format més gran. I, a la mateia vegada, augmentarà el nombre de dies del festival. L’alcalde ha explicat que per contracte, hi haurà d’haver 7 espectacles al Guíxols Arena. Per tant, set espectacles de gran format.

El regidor del festival, Josep Saballs, explica que l’objectiu és créixer quantitativa i qualitativament.

Encara no s’han fet públics els noms del cartell, però es farà un primer avançament a l’octubre. El que sí que se sap són les característiques dels festivals:

S’hauran de fer, com a mínim, 20 espectacles a l’Espai Port. Set, al Guíxols Arena, cinc al Teatre Auditori i tres a l’Església. 13 artistes internacionals hauran de venir a Sant Feliu en exclusiva a Catalunya.

Per primera vegada, s’estableix que el preu mitjà de les entrades haurà de ser de 50 euros a cada espectacle. És una mitjana que ja es complia fins ara, però que s’estableix perquè l’empresa no pugi els preus per recuperar la inversió.

Una de les novetats serà una trobada de Gamers, Youtubers i influencers de prestigi (amb un mínim de 100.000 seguidors), perquè facin de prescriptors del festival. El format de l’acte encara està per determinar.

Es manté el festival de comèdia Singlot, i tot apunta que el seguirà gestionant El Terrat, tot i que encara no està confirmat.

A més, s’hauran de fer dos espectacles a l’Espai Port que tinguin relació amb la capitalitat de la Sardana de Sant Feliu.

Rècord d’espectadors

La 57a edició del Festival Porta Ferrada de Sant Feliu de Guíxols ha tancat amb xifres rècord d’assistència. Enguany, 42.380 persones han pogut gaudir de les diferents propostes musicals que s’han fet al llarg d’aquest estiu i s’ha assolit el 85% d’ocupació. Paral·lelament, 15 dels 30 concerts que formaven part de la programació han omplert l’aforament i han esgotat totes les entrades disponibles.

Els espectacles que han penjat el ‘sold out’ son La Resistencia, Hem de parlar nene (ambdós, alhora, formaven part de la cinquena edició del Singlot Festival, que també va registrar rècord d’assistents), Manolo García, God save the Queen, Grease Reloaded, El Pot Petit, Jordi Savall & Carlos Núñez, Patti Smith, Manuel Carrasco, Marea, New Order, Solistes Covent Garden, Joan Baez, Melendi i Beret.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

La sidreria Mooma rep 3 guardons en el Saló Internacional de les Sidres de Gala celebrat a Astúries

El passat mes de setembre, Mooma va rebre a Riga (Letònia) dos premis al Nordic International Cider Awards (NICA), un esdeveniment que té lloc cada any als països nòrdics i bàltics.
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -