12.6 C
Pals
Dissabte, 27 novembre 2021
- Publicitat -

Santa Cristina celebra Sant Jordi amb una lectura dramatitzada de cartes del Segle XIX

La tercera revetlla de Sant Jordi s'ha celebrat aquest cap de setmana on s'han pogut llegir cartes del segle XIX, també ha coincidit amb el 36è aniversari del traspàs de Mercè Rodoreda

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
spot_img

L’abril és un dels mesos més important en la literatura a Catalunya. Cada any, a Santa Cristina d’Aro es celebra la revetlla de Sant Jordi. Aquesta és la tercera vegada que s’organitza la revetlla. Organitzat per la biblioteca de Santa Cristina Baldiri Reixac i l’Escola Municipal de Música, s’ha decidit celebrar la revetlla de Sant Jordi aquest dissabte 13. Una jornada que va coincidir amb el 36è aniversari del traspàs de l’escriptora Mercè Rodoreda.

El títol suggerent “Escriure: necessitat o plaer” va protagonitzar la lectura dramatitzada de cartes del segle XIX. Un mitjà de comunicació que avui ha quedat obsolet per la tecnologia informàtica. Persones properes a la biblioteca municipal com Cristina Carrión, Joan Bolaño, Carmen Gros, Marta Martí, Narcís Ruscalleda i Miquel Pelló es van posar a la pell de Jane Austen, Lord Byron, Charlotte Brontë, George Sand, Gustave Flaubert, Percy Shelley i d’Oscar Wilde per llegir part de l’epistolari que es conserva. Unes cartes que relaten el masclisme que imperava al segle XIX en el món i en especial a l’art de la paraula escrita. Tant era així que la majoria de dones que s’atrevien a entrar en aquest camp es veien obligades a amagar-se sota un pseudònim masculí.

Moment de la 3a Revetlla de Sant Jordi a Santa Cristina d'Aro | Imatge de l'Ajuntament
Moment de la 3a Revetlla de Sant Jordi a Santa Cristina d’Aro | Imatge de l’Ajuntament

Mª Àngels Cabré, escriptora i directora de l’Observatori Cultural de Gènere, va presentar la lectura dramatitzada de cartes del segle XIX. Una vetllada literària que va estar complementada amb un concert de violí, guitarra i piano per alumnes de l’Escola Municipal de Música de Santa Cristina. L’acte es va cloure amb un petit concert a càrrec de Cèlia Johé (violí), Domènech Surroca (violoncel) i Claudio Suzin (piano), professors de l’escola de música municipal, i tot seguit es va donar pas a un refrigeri.

El guió i el disseny de l’original revetlla de Sant Jordi va anar a càrrec de Teresa Abadias, Mercè Diago, Isabel Pernal, Sònia Pujol i de Sònia Sánchez. Un acte que va comptar amb la col·laboració d’Òmnium Cultural, de l’Ajuntament de Santa Cristina i de l’auditori Espai Ridaura.

Moment de la 3a Revetlla de Sant Jordi a Santa Cristina d'Aro | Imatge de l'Ajuntament
Moment de la 3a Revetlla de Sant Jordi a Santa Cristina d’Aro | Imatge de l’Ajuntament

La regidora Sònia Pujol va acomiadar el públic amb unes paraules de record cap al cristinenc Tomàs Rosés i Pijuan, assidu als actes que s’organitzaven a l’Espai Ridaura, entre altres espais de la població i que just una setmana abans de celebrar l’acte va morir a l’edat de 87 anys.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Ingressen a presó els integrants d’un grup criminal responsable d’almenys nou robatoris en domicilis

Els Mossos d'Esquadra han detingut tres homes d'entre 27 i 31 anys que formaven part d'un grup criminal al que s'atribueix la participació directa en almenys nou robatoris a l'interior de domicilis.
- Publicitat -spot_img

Altres notícies

- Publicitat -