10.6 C
Pals
Diumenge, 24 gener 2021

Els satèl·lits d’Elon Musk, Starlink, sobrevolen el Baix Empordà

Els satèl·lits d'Elon Musk, Starlink, s'han vist sobrevolar el Baix Empordà aquests dies a causa dels cels clars i de la facilitat per veure la filera de llums des de la Terra

El més llegit

Quatre municipis del Baix Empordà demanen que se’ls tracti com un de sol amb les restriccions i decidir com aplicar-les

lam conjunt dels quatre municipis del Baix Empordà per ser tractats com un sol perímetre, i tenir veu i vot tant amb les restriccions de la covid-19 com amb les ajudes europees. Els seus alcaldes han redactat una carta conjunta on reclamen "ser escoltats" i poder aplicar les mesures per frenar la pandèmia tenint en compte la realitat de cada lloc.

En llibertat un home acusat de robar a Palafrugell

El presumpte lladre hauria forçat els accessos, en un cas una porta i en l’altre una finestra, per colar-se dins l’immoble i sostreure diners en metàl·lic

El Ple de Palamós aprova la segona fase d’obres d’urbanització de La Fosca

La nova fase se centra ara als carrers inclosos dins el sector delimitat per la carretera de La Fosca, el camí del cementiri de Sant Joan, el camí vell de La Fosca i el carrer de l'església de La Fosca.

Reneix el projecte del Tren de la Costa Brava

L'Associació per la Promoció del Transport Públic impulsa la reivindicació i aquest mes començaran a definir un full de ruta.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -

Una filera de diverses llums sobrevolant el Baix Empordà han generat confusió als baix-empordanesos. Es tracta de la xarxa de satèl·lits de comunicació per tal de donar internet a escala global, Starlink. Una empresa de l’americà Elon Musk, propietari de Tesla o SpaceX. Al Baix Empordà, molts han pogut veure la filera aquest dissabte al vespre.

Sense núvols als cels, serà habitual veure una filera de llums en línia recta. Es tracta d’alguns dels més de 42.000 satèl·lits que Starlink, l’empresa d’Elon Musk, té sobrevolant el planeta. L’empresa s’encarregarà de facilitar internet per satèl·lit a llocs remots de la Terra, com pot ser deserts, o llocs amb poca cobertura mòbil.

Starlink ha fet servir els coets de l’empresa mare, SpaceX, per enviar els satèl·lits a l’atmosfera terrestre. Cal dir que Elon Musk ha hagut de canviar els seus plans inicials a causa de forces crítiques dels astrònoms. Un dels motius, és que aquests satèl·lits, que estaven prevists per sobrevolar la Terra, com també el Baix Empordà, a més de 600 km d’alçada, molestarien a l’hora de visualitzar l’espai, com també la brossa espacial. Per això, van apropar-los al planeta.

Starlink d’Elon Musk també es podrà contractar des del Baix Empordà

El projecte va començar a funcionar en fase de proves aquest novembre del 2020 després d’una inversió de 10.000 milions de dòlars, segons estimacions de l’empresa. Ara, però, l’objectiu de Starlink és donar una cobertura global a finals del 2021 o principis del 2022, on el Baix Empordà també es podrà veure beneficiat.

L’internet facilitat per la companyia americana tindrà un cost d’uns 99 dòlars (uns 81,66 euros) però també s’haurà de pagar uns 500 $ per poder tenir l’Starlink Kit i així poder rebre el senyal dels satèl·lits a l’habitatge.

Imatge destacada: Els satèl·lits Starlink d’Elon Musk podrien sobrevolar el Baix Empordà en qualsevol moment | Imatge d’arxiu publicada per Francisco R. Villatoro

- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

Unió d’empresaris de la Costa Brava s’uneixen al “Sense PIMES no hi ha futur”

La PIMEC va presentar aquest dimecres la campanya “Sense Pimes i autònoms no hi ha futur”, per denunciar l’impacte...

Altres notícies