Imatge arxiu. Tallers manuals del Museu del Suro.

Aquest cap de setmana, ja s’ha pogut gaudir de les primeres activitats culturals preparades en els diversos municipis de la Costa Brava i les comarques gironines. Doncs, es podrà gaudir de més de 50 experiències durant tot el mes de novembre amb motiu de la tercera edició del festival Som Cultura.

Els organitzadors d’aquesta iniciativa, el Club de Marqueting d’Identitat i Cultura del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, esperen augmentar l’interès i difusió de la cultura. És per això, que durant aquest mes, s’oferiran propostes per tota mena de públic, categoritzades en quatre temàtiques diferents: Som Cultura Patrimonial, Som Cultura Familiar, Som Cultura Popular i Som Cultura Activa.

El festival espera acostar i descobrir la cultura, el patrimoni monumental i artístic del territori de la Costa Brava. Sobretot, se centra amb les activitats inclusives per tots els públics. Doncs, com ja ha fet aquest cap de setmana.

De moment, els gironins i gironines ja han pogut gaudir d’activitats com les visites a Museus. Per exemple, aquelles proposades pel Teatre-Museu Dalí, el Museu de l’Empordà i el Museu del Joguet entorn la figura de l’artista Salvador Dalí. Doncs, els tres museus han connectat les col·leccions alhora que permeten que interactuïn amb altres aspectes del territori.

Enguany també, s’ha organitzat la segona edició de “Els museus surten al carrer“, en la qual hi ha participat 26 museus de la Xarxa de Museus de les comarques de Girona. Així, tots i totes els qui es van acostar a Sant Feliu de Guíxols van poder gaudir dels tallers de treballs manuals gratuïtament.

A més, a part dels tallers, en marc a la Setmana del Turisme Industrial, el Museu del Suro també ha participat altres activitats per la família. Per exemple, la “Ruta del pa i del Suro” i ha desenvolupat l’activitat “El Suro amb 5 sentits”. Així, els visitants han pogut gaudir d’una experiència sensitiva que els ha fet viatjar per diversos continents mentre coneixien la història de Neil.

En aquest sentit, també hi ha hagut altres dinàmiques sensitives i inclusives per tots els públics com Terra d’Indiketes i la visita al jaciment arqueològic Ullastret, el poblat ibèric més important de Catalunya i del qual és possible reviure la seva història. En concret, gràcies a la realitat virtual i el disseny 3D.

Finalment, en les pròximes setmanes es seguiran desenvolupant altres activitats. Entre elles, la trobada #InstaCultura a la Fortalesa de Sant Julià de Ramis, per instagramers. Serà el 25 de novembre a les 10 del matí i comptarà de esmorzar, photocall i una visita guiada pels espais de la Fortalesa, com el D’Or Museum, l’Espai Quim Hereu o la Cúpula.