15.5 C
Pals
Dissabte, 4 desembre 2021
- Publicitat -

Torroella reprèn la neteja de les platges de l’Estartit

L’objectiu és tenir les platges a punt per la temporada d’estiu

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
spot_img

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí i l’EMD de l’Estartit han reprès la neteja de les platges afectades pels darrers temporals i que s’havia suspès durant el confinament. L’objectiu és deixar-les a punt per aquest estiu.

Les actuacions estan dividides en dues fases. La primera, que va iniciar-se la darrera setmana d’abril, va consistir en retirar les restes orgàniques, principalment les meduses de Sant Pere. En la segona fase, que va començar dissabte 9 de maig i ha de durar fins el 12 de juny, es retiraran restes de plàstics i residus inorgànics. D’aquesta manera, quan arribi la fase III de desconfinament i les platges s’obrin al públic, aquestes estaran a punt.

El regidor de Gestió Costanera i Platges, Marc Calvet, no descarta que es puguin aplicar mesures de seguretat en funció de les possibles publicacions del Ministeri de Sanitat i Departament de Salut de la Generalitat.

Qui està contractada per a la neteja es l’empresa Urbaser, concessionària del servei municipal de neteja, que treballa en coordinació amb la direcció del Parc Natural del Montgrí, les illes Medes i el Baix Ter. Les obres es faran preservant el sistema dunar, la fauna i flora. Per això, la majoria es farà manualment i es preservarà a la sorra l’acumulació de les plantes marines que contribueixen a la conservació dunar.

 

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Toni Strubell: “Caimó va fer que Sant Feliu de Guíxols fos el lloc més proper a la llibertat”

A la Fira Indilletres de la Bisbal d'Empordà hem pogut parlar amb Toni Strubell, escriptor de  "Caimó", llibre publicat per l'editorial Llibres del Segle. El llibre de Caimó, segons explica Toni Strubell, té dues finalitats clares: "fer una bona novel·la que la gent pugui gaudir llegint i recuperar un figura com en Pere Caimó". 
- Publicitat -spot_img

Altres notícies

- Publicitat -