9.7 C
Pals
Dilluns, 20 març 2023
- Publicitat -

Més de 2.000 signatures en contra de l’ampliació de la marina del Port d’Aro

Els opositors consideren un "despropòsit continuar urbanitzant el litoral" en plena emergència climàtica

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

L’Associació de Naturalistes de Girona, la Federació SOS Costa Brava i el Grup de Natura Sterna han presentat 2.279 signatures –físiques i digitals- en contra de l’ampliació de la marina del Port d’Aro, a Platja d’Aro (Baix Empordà).

Les firmes, recollides durant els últims tres mesos, se sumen a les al•legacions que les entitats contraries van presentar al projecte que, segons diuen, “pretén destrossar la major pineda en zona urbana del litoral gironí per construir-hi una infraestructura portuària navegable”.

Una ampliació, afegeixen, que pràcticament vol duplicar la superfície actual. Els opositors consideren un “despropòsit continuar urbanitzant el litoral” en plena emergència climàtica.

Es tracta d’un espai o hi ha projectat l’edificació de 400 habitatges i una zona navegable per a més de 200 barques i que les entitats ecologistes consideren que va en contra de l’emergència climàtica que es viu actualment.

Per això, Sos Costa Brava ha presentat al•legacions a la proposta inicial i demana que no tiri endavant. “És directament incompatible amb el que diu el Centre Assessor de Desenvolupament Sostenible”, recorda l’advocat Eduard de Ribot. Des de l’entitat argumenten que “no té sentit” que el Govern permeti un projecte que “xoca frontalment” amb el que li diu el seu òrgan assessor.

L’Ajuntament diu que no pot fer front a les indemnitzacions

Per la seva banda, l’alcalde de Platja d’Aro, Maurici Jiménez, va explicar que el projecte compleix amb el POUM, tot i que reconeix que hi haurà un impacte “innegable” si s’acaba edificant. Ara bé, Jiménez deixa clar que s’han de seguir uns protocols determinats per preservar l’espai.

Amb tot, el batlle descarta la possibilitat d’impedir el projecte des del consistori perquè obligaria a indemnitzar els propietaris que “tenen uns drets”. En aquest sentit, remarca Jiménez, el consistori no pot fer front a les quantitats que s’haurien de pagar.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

El Govern s’obre a revisar la taxa turística

N'ha parlat la Consellera d'Economia, Natàlia Mas, en la seva intervenció en la recent Tribuna de la Fundació Jordi Comas Matamala.
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -