6.3 C
Pals
Dilluns, 17 gener 2022
- Publicitat -

S’inaugura a Palafrugell una nova estació meteorològica

La seva ubicació, al sud del nucli del municipi i en un bon entorn, i la mesura del vent a 10 metres, han de permetre millorar la disponibilitat d’informació meteorològica de qualitat en aquesta zona del Baix Empordà

Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
spot_img

Avui dimecres s’ha inaugurat una nova estació meteorològica a Palafrugell. La instal·lació d’aquest nou equipament és el resultat d’un acord entre el Servei Meteorològic de Catalunya (l’SMC) i l’Ajuntament de Palafrugell, que s’ha concretat amb la signatura d’un conveni de col·laboració entre ambdues institucions. La seva ubicació, al sud del nucli del municipi i en un bon entorn, i la mesura del vent a 10 metres, han de permetre millorar la disponibilitat d’informació meteorològica de qualitat en aquesta zona del Baix Empordà.

En l’acte d’inauguració hi han estat presents la secretària d’Acció Climàtica, Anna Barnadas, el director del SMC, Eliseu Vilaclara, i el regidor de Medi Ambient de l’Ajuntament de Palafrugell, Marc Heras. Aquesta estació mesurarà les diverses variables meteorològiques i enviarà dades d’informació cada 30 minuts. Disposa de sensors per a la mesura de la temperatura, la humitat relativa, la precipitació, la irradiància solar global i la velocitat i direcció del vent. Tota la informació proporcionada per la nova estació es pot consultar a l’apartat d’observacions de la pàgina web de l’SMC: https://www.meteo.cat/observacions/xema

L’Estació Meteorològica Automàtica de Palafrugell quedarà integrada a la Xarxa d’Estacions Meteorològiques Automàtiques (XEMA), que gestiona l’SMC i que disposa de 190 EMA a nombrosos indrets del país. Aquestes estacions tenen una important funcionalitat pel què fa a la vigilància meteorològica, la planificació territorial o l’avaluació de recursos hídrics, i permeten fer estudis climàtics o de recerca, entre altres.

 

 

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Sant Feliu té un nou projecte de reurbanització de la plaça del Nord

Les obres es faran cap a finals d'aquest any i és un projecte que s'havia redactat el 2014 i que ara s'ha readaptat. El pressupost del projecte volta els 260 mil euros.
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -