28.7 C
Pals
Dilluns, 15 agost 2022
- Publicitat -

S’inicia la neteja de les platges afectades pel temporal a Torroella de Montgrí i l’Estartit

Els treballs van a càrrec de l'empresa Urbaser i, en un inici, se centraran en la retirada de residus orgànics per garantir la salubritat de la platja

Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

El dispositiu especial que ha activitat l’Ajuntament de Torroella de Montgrí i l’EMD de l’Estartit, per netejar les platges del municipi afectades pel darrer temporal, ha iniciat les seves tasques aquest matí. Els treballs van a càrrec de l’empresa Urbaser, concessionària del servei municipal de neteja i recollida de residus. En una primera fase, se centraran principalment, en la retirada de residus orgànics per garantir la salubritat de la platja.

En relació amb l’afectació que va deixar el temporal Glòria l’ha d’aquests dies ha estat molt menor, però, segons un comunicat de l’Ajuntament, en aquesta ocasió s’ha produït una gran concentració de barqueta de Sant Pere (Velella velella) una espècie de medusa típica d’aquesta època de l’any, que s’ha dipositat a la sorra en grans quantitats per l’embat de les onades. Es tracta d’un animal d’un 7 cm de diàmetre molt característic pel seu color blau, que perd al cap d’una estona d’estar fora de l’aigua. Viu a alta mar i flota lliurement en colònies menades pel vent i els corrents marins. Per tant, que hagi arribat a les platges és un indicador de la força del temporal.

Més endavant es valorarà l’afectació i la retirada d’altres residus com plàstics i residus vegetals. La intervenció es desenvolupa prioritzant els nuclis habitats, per aquest ordre:  Els Griells, Platja Gran, La Platera, Mas Pinell, La Gola. També s’inspeccionarà la platja de Cala Montgó per valorar la necessitat d’actuar-hi.

Els treballs s’han iniciat amb un equip de 3- 4 persones i continuaran fins a la retirada completa d’aquests residus. En cas de valorar la necessitat de reforçar el servei es derivarà més personal amb l’objectiu d’evitar la descomposició dels peixos i l’alga a les platges.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Mishima i el primer amor al pati de l’escola

'L'aigua clara' de Mishima fent competència a l'aigua clara de Begur
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -