25.3 C
Pals
Dijous, 18 juliol 2024
- Publicitat -

S’instal·larà una nova zona de boies de fondeig lliure a la cala s’Alguer

Pedro Ruiz Claveria
Pedro Ruiz Claveriahttps://contrastirigor.wordpress.com
Sóc de Calonge. Redactor a Ràdio Capital de l'Empordà.
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

L’Ajuntament de Palamós ha arribat a un consens i ha signat un conveni de col·laboració amb el Nàutic Palamós S.A., el Club Nàutic Costa Brava, l’Associació Front al Mar i General Nàutic amb l’objectiu d’instal·lar a la Cala S’Alguer una zona de fondeig d’embarcacions d’esbarjo per tal que es pugui preservar i garantir, d’aquesta manera, per la supervivència dels alguers de Posidònia oceànica.

Les línies traçades d’aquest projecte són les següents: s’establirà una vintena de boies ecològiques que estan ancorades sobre roca o sobre fons tous que, en definitiva, asseguren que no hi hagi cap mena d’incidència o afectació al medi natural que les envolta. Per a més inri, la instal·lació d’aquesta zona de boies de fondeig lliure implica que les embarcacions ja no hauran de fondejar mitjançant les seves àncores -aquestes arrosseguen el fons marí i, en conseqüència, la vida marina es veu malmesa i damnificada-. Una vegada s’instauri aquest sistema, els vaixells podran amarrar directament a la boia de superfície.

El conveni de col·laboració entre el consistori palamosí i les quatre entitats fixa que el cost del projecte serà de 20.000 euros, del qual un 50% serà finançat per l’Ajuntament i la part restant la dipositaran, a parts iguals, les entitats col·laboradores.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Avís per calor intensa al Baix Empordà

Temperatura superior a 35 ºC a l'interior del Baix Empordà amb xafogor a la costa i vent de component sud a la tarda. L'episodi de calor s'intensifica demà i es prolongarà fins dissabte.
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -