12 C
Pals
Divendres, 16 abril 2021
- Publicitat -

S’instal·larà una nova zona de boies de fondeig lliure a la cala s’Alguer

El més llegit

Avatar
Pedro Ruiz Claveriahttps://contrastirigor.wordpress.com
Sóc de Calonge. Redactor a Ràdio Capital de l'Empordà.
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img

L’Ajuntament de Palamós ha arribat a un consens i ha signat un conveni de col·laboració amb el Nàutic Palamós S.A., el Club Nàutic Costa Brava, l’Associació Front al Mar i General Nàutic amb l’objectiu d’instal·lar a la Cala S’Alguer una zona de fondeig d’embarcacions d’esbarjo per tal que es pugui preservar i garantir, d’aquesta manera, per la supervivència dels alguers de Posidònia oceànica.

Les línies traçades d’aquest projecte són les següents: s’establirà una vintena de boies ecològiques que estan ancorades sobre roca o sobre fons tous que, en definitiva, asseguren que no hi hagi cap mena d’incidència o afectació al medi natural que les envolta. Per a més inri, la instal·lació d’aquesta zona de boies de fondeig lliure implica que les embarcacions ja no hauran de fondejar mitjançant les seves àncores -aquestes arrosseguen el fons marí i, en conseqüència, la vida marina es veu malmesa i damnificada-. Una vegada s’instauri aquest sistema, els vaixells podran amarrar directament a la boia de superfície.

El conveni de col·laboració entre el consistori palamosí i les quatre entitats fixa que el cost del projecte serà de 20.000 euros, del qual un 50% serà finançat per l’Ajuntament i la part restant la dipositaran, a parts iguals, les entitats col·laboradores.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

Obres sense llicència i construcció il·legal d’una pista de pàdel a Tennis Palafrugell

El PSC de Palafrugell denuncia que l'Ajuntament va prendre un paper "passiu" al no aturar les obres. En canvi, l'equip de govern diu que això és "completament fals".
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -