13.2 C
Pals
Diumenge, 3 març 2024
- Publicitat -

Sis empreses del Baix Empordà formen part de les 100 empreses més grans de la província de Girona

L'informe Girona 100, SA, elaborat per KPMG en col·laboració amb la Càtedra Cambra de l'Empresa Familiar de la Universitat de Girona, arriba a la seva dotzena edició

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

L’informe Girona 100, SA, elaborat per KPMG en col·laboració amb la Càtedra Cambra de l’Empresa Familiar de la Universitat de Girona, arriba a la seva dotzena edició. Aquest és un informe que analitza els comptes de les 100 primeres empreses gironines amb més volum de facturació a partir de les dades extretes del registre mercantil.

L’informe, a part de recollir aquestes dades, fa una anàlisi qualitatiu de la situació en la qual es troben aquestes empreses i les tendències que segueixen. D’aquestes 100 empreses, n’hi ha sis que formen part de la comarca del Baix Empordà: Avícola María, Bebidas y Marketing, Envases Plásticos del Ter SA, Panini, Trefinos SL i Vins i licors Grau.

Les empreses del Baix Empordà

L’estudi divideix en diferents grups i sectors. I les empreses del Baix Empordà apareixen en quatre de les vuit categories. Avícola María és una empresa de la indústria càrnia localitzada a Begur. Es dedica al sacrifici i preparació de les aus i els conills per la seva comercialització. Aquesta és una empresa familiar que va iniciar la seva activitat a la comarca ja fa més de 60 anys.

Pel que fa a la següent categoria, el d’altres indústries manufactureres, hi podem trobar dues empreses empordaneses: la primera és Envases Plásticos del Ter (Enplater) SA de Torroella de Montgrí, fundada l’any 1962 i dedicada als envasos; la segona és Trefinos SL, ubicada a Palafrugell, és una empresa que elabora taps de suro per la indústria vitivinícola.

En la categoria d’altres serveis i construcció destaca l’empresa Panini, la famosa marca de fabricació de cromos, àlbums, llibres i coleccions. L’empresa està a Torroella de Montgrí i va néixer l’any 1961 a Mòdena, Itàlia.

A la mateixa població, hi podem trobar una de les empreses dedicades a la distribució d’alimentació, begudes i tabac: Bebidas y Marketing (Bmark). Aquesta empresa forma part del Grupo Disbesa-Darnés que va néixer l’any 1989. Finalment, també destaca l’empresa de Vins i Licors Grau, de Palafrugell, en aquesta categoria. Es va fundar l’any 1951, quan Miquel Grau i Lluís va crear la Bodega-Tasca al mateix municipi. No va ser fins al 1966 quan Jordi Grau es va incorporar al negoci.

Els punts destacats

L’informe destaca, com a conclusions, que per continuar sent competitius en un mercat globalitzat, els empresaris i directius de Girona consideren que les ajudes de les administracions vinculades al preu de l’energia i les matèries primeres, els incentius a la inversió, la reducció de la burocràcia i la simplificació fiscal són mesures que podrien impulsar les perspectives empresarials.

A més, l’informe reconeix que les fortaleses d’aquestes 100 empreses que més facturen a Girona són els processos de presa de decisions ràpids i flexibles, a part d’una diversificació dels clients i mercats, la qualitat del producte i la imatge de la marca.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -