12.2 C
Pals
Dissabte, 3 maig 2025
- Publicitat -

Com és la situació COVID ara mateix al Baix Empordà?

Ja hi ha 1.326 persones vacunades amb la tercera dosi

Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img

Mentre tot torna a la normalitat – o s’intenta – i la COVID-19 cada vegada ocupa menys titulars, la situació de la COVID-19 aquesta última setmana al Baix Empordà ho denota: del 15 al 21 d’octubre només van sortir 30 PCR positives de les 1.222 que es van fer. Ja hi ha 1.326 persones vacunades amb la tercera dosi, 85.110 amb la segona i 96.451 amb la primera. Tot i això, ara mateix el risc de rebrot és moderat: està a 43. Això és inferior al de la setmana passada (53), però superior a fa tres setmanes (34). Amb una RT de 0,92 del 15 al 21 d’octubre hi ha hagut 2 persones ingressades.

Pel que fa a la situació als centres educatius, en tot Catalunya en total hi ha 29 centres amb grups confinats. Aquesta dada en realitat representa molt poc del total: només un 0,57%, ja que hi ha 5.108 centres. Al Baix Empordà no hi ha cap grup confinat, però sí persones de divereses escoles. La Bisbal d’Empordà és el poble més afectat, i en concret l’EScola Mas Clarà, on hi ha 49 persones confinades i 2 positius detectats en els darrers 10 dies. A l’Institut La Bisbal hi ha una persona confinada, que es va detectar positiva en els últims 10 dies. D’altra banda, a l’Escola Joan Margarit hi ha 17 persones confinades, una de les quals detectada positiva  en els últims 10 dies.

Mentrestant, a l’Institut de Sant Feliu de Guíxols hi ha 1 docent confinat, i a Palafrugell, a l’Institut Baix Empordà, una persona confinada de personal extern.

 

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img

Isabel i Fabiola Alcalà: “Cal valorar més i millor la feina que fem els artesans”

El Terracotta Museu de la Bisbal ha inaugurat l’exposició “Ponderosa”, un homenatge a la família Alcalà i a l’empresa Ceràmica La Ponderosa, fundada fa gairebé cinquanta anys. La mostra repassa l’evolució de la ceràmica familiar, des de les peces artístiques del pare i l’avi fins a la producció actual, amb una reivindicació clara de l’artesania local.

Altres notícies