13.8 C
Pals
Dijous, 23 març 2023
- Publicitat -

Sònia Vivolas: “Per avançar en el feminisme primer ens hem de conscienciar, i això és lent”

El passat 8 de març, Dia Internacional de les Dones, l’Espai Dona de Palafrugell va organitzar una marxa exploratòria per la ciutat per detectar espais públics insegurs per a les dones. Pràcticament un mes després, Sònia Vivolas, responsable de l’Espai Dona, destaca que hi ha algunes zones on les dones se senten especialment vulnerables. Aquests són espais poc il·luminats, amb molta vegetació o llocs on no hi ha botigues o comerços i que, per tant, no hi ha gaire gent.

Sònia Vivolas ho ha explicat en una entrevista al Supermatí de Ràdio Capital. Apunta que les marxes exploratòries poden ser útils per diferents raons. En aques cas, a Palafrugell es va fer per identificar aquests punts insegurs en dues zones: la zona del centre i la zona del CAP i l’Institut Frederic Martí. Vivolas assegura que és important perquè l’urbanisme ha d’acompanyar a les dones i ajudar a rebaixar aquesta por.

Com a conclusions d’aquesta marxa, la responsable d’Espai Dona ha llistat alguns dels elements que transmeten poca seguretat a les dones.

Sònia Vivolas assegura que encara queda feina per fer en l’àmbit feminista. Explica que en els últims anys les dones s’han empoderat més, però que no hi ha hagut una millora significativa dels drets o de les discriminacions cap a les dones.

A més, Vivolas també ha explicat una situació en què es troba quan fa xerrades a instituts: les noies joves són més feministes ara, però molts nois encara entenen el feminisme com un atac personal.

Temps de lectura: < 1 minuts

Més àudios