23.5 C
Pals
Divendres, 29 setembre 2023
- Publicitat -

SOS Costa Brava avisa de cara a les eleccions: “L’Estat té un paper directe a degradar o preservar el litoral”

Posa com a exemples el futur de Ràdio Liberty, la base Loran, els camins de ronda o el parc eòlic marí al golf de Roses

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

“I tu, què votaràs en aquestes eleccions?”. Amb aquesta interpel·lació directa, SOS Costa Brava ha adaptat la campanya que va engegar per a les municipals als nous comicis del 23-J. L’entitat assegura que, tot i que canviï el context -ara no s’escullen ajuntaments sinó govern espanyol- el missatge continua essent el mateix: la necessitat d’apostar perquè es preservi el litoral gironí.

El vídeo promocional que acompanya la campanya arrenca amb una dona i un noi que van a endreçar una urna del 28-M en un magatzem. Allà, escolten com Pedro Sánchez convoca la nova cita electoral per a aquest diumenge. “Sant tornem-hi!”, exclama ella. A partir d’aquí, una veu en off recorda que “encara que quedi lluny, l’Estat té un paper directe en la degradació o preservació de la Costa Brava” i insta a “unir les veus” per demanar que es protegeixi el litoral gironí.

Entre d’altres, SOS Costa Brava subratlla que cal fer incidència perquè es preservi l’espai dunar de l’antiga Ràdio Liberty de Pals, que s’aturi la venda d’espais del Ministeri de Defensa “com ha passat a la base Loran de l’Estartit o a Punta Milà, que es recuperin camins de ronda com els de Begur o Garbet o que s’apliqui la Llei de Costes “de manera rigorosa” per garantir “el domini públic, la servitud de pas, la preservació de penya-segats o la prohibició de construir als 100 primers metres de costa”.

La campanya també recorda que, del resultat d’aquest 23-J, també en dependrà que tiri endavant “una política d’espais naturals terrestres i marins amb fons per comprar terrenys, la protecció del 30% dels oceans, reserves marines efectives amb recursos econòmics o la preservació dels canyons submarins del Cap de Creus i la creació d’un corredor protegit de cetacis”. Sense oblidar, tampoc, la reclamació perquè es revisin els Plans d’Ordenació Marítima (POEM) i poder “aturar el macroparc eòlic marí” projectat al golf de Roses.

“No votis totxo, vota natura!”

El vídeo promocional reclama a la ciutadania que, abans de decidir el seu vot, mirin quines candidatures protegeixin el paisatge. “No votis totxo, vota natura! Ni un pam més de ciment al nostre litoral”, conclou el vídeo amb què SOS Costa Brava ha fet pública la campanya.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Diverses poblacions del Baix Empordà acolliran la 4a edicó de la cursa solidària “Corre per les mames”

Sant Feliu de Guíxols, Palamós, la Tallada-Bellcaire-Torroella de Montgrí i Palafrugell són els municipis de la comarca que acolliran la cursa el pròxim 15 d'octubre. Els participants podran triar entre per fer un recorregut circular de 5km corrent o caminant, si bé en alguns casos s'han dissenyat també recorreguts més llargs, d'entre 8 i 10 km.
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -