20.7 C
Pals
Dijous, 18 juliol 2024
- Publicitat -

La Fira de Circ al Carrer de la Bisbal tanca la 28a edició amb prop de 22.000 assistents

L’organització fa molt bon balanç d’una edició que ha incrementat un 15% el públic respecte l’any passat

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Prop de 22.000 espectadors han assistit aquest cap de setmana a la XXVIII Fira de Circ al Carrer de la Bisbal d’Empordà. ‘Sopla’ de la companyia andalusa Truca Circus va cloure a la plaça del Castell una edició que ha programat més de 40 espectacles i un total de 35 companyies a una vintena d’escenaris repartits a places i carrers de la ciutat. “Estem molt satisfets de la resposta del públic i s’ha incrementat un 15% l’assistència de públic a tots els escenaris del festival”, ha explicat Albert López, membre de l’organització.

Un any més, l’eix programàtic ha apostat fermament pel circ contemporani i les propostes arriscades, sense renunciar a espectacles de caràcter més popular per a tots el públics. Un dels punts remarcables de la 28a edició també ha estat l’augment de les companyies internacionals, ja que la programació d’enguany ha inclòs un total de 8 companyies de fora de l’estat. A grans trets, la meitat dels artistes que han actuat a la Fira de Circ són catalanes, un 25 % són de la resta de l’estat, i el 25 % restant procedien d’altres països com França, Itàlia, Argentina o Brasil.

De divendres a diumenge, emblemàtics espais bisbalencs com la plaça Major, el passeig Marimon Asprer o la plaça Germans Sitjar s’han omplert de públic, alhora que enguany s’hi ha sumat dos nous emplaçaments: el carrer Ample o l’espai de darrera el Camp de Futbol Pere Plaja, que va acollir l’aclamat espectacle inaugural amb ‘Rouge Nord’ de Cirque Pardi. La companyia francesa va submergir el públic en un fresc cinematogràfic a la frontera entre Quentin Tarantino i Wim Wenders, fent ús de tècniques circenses d’alt risc combinades amb un encantador univers mecànic.

Han estat tres jornades bisbalenques carregades de clown, acrobàcies, malabars, aeris, roda cyr, equilibrisme, diàbolo, malabars, màstil, suspensió capil·lar o, fins i tot, pinzellades de dansa contemporània. Noms com Troposfera XYZ, Kerol, Sienta la Cabeza, Moi Jordana, Pere Hosta, Cia. Caída, Cia. Pakipaya, Mr Copini, Amer, Los Herrerita, Andrea Ríos, Cia. Eia, Du’k’to, Oriol Borràs o Circ Pànic, posen de manifest la voluntat de seguir potenciant el circ que es fa al territori català: propostes d’un gran nivell artístic i per a tots els públics.

Una ferma aposta pel confort del públic

La situació sanitària d’aquests darrers anys ha servit per tal que la Fira de Circ al Carrer de la Bisbal d’Empordà faci un replantejament a fi d’adequar-la als seus recursos humans i materials i esdevenir sostenible d’acord a la seva realitat. Així, s’ha ofert novament un ampli ventall d’espectacles gratuïts, alhora que se n’han mantingut diversos de pagament. Els aforaments limitats han facilitat el confort del públic permetent que les propostes programades que ho requerien poguessin ser visualitzades en les condicions necessàries. A més, tenint en compte que el cap de setmana es presentava d’allò més càlid, l’organització ha vetllat per tal que el públic pogués visualitzar els espectacles des de punts ombrívols.

Imatges d’Anna Pasual

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Rosa Regàs, lliure i lectora. Descansa en pau

Em comuniquen la trista notícia que ha mort la Rosa Regàs justament quan surto de la Biblioteca Nacional d'Espanya,...
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -