Sotrac: “S’ha de trobar l’equilibri entre el que t’agrada i el que vol escoltar la gent”

- Publicitat -

Des de Ràdio Capital vam celebrar el Dia Mundial de la Ràdio donant espai a la música. Per això, ens va visitar un dels grups emergents de l’escena musical del Baix Empordà, els Sotrac. Aquest grup, format per l’Helena, en Gerard i l’Artur, va publicar el seu segon treball l’any 2021, On neixen els instints.

El grup va néixer el 2015 i va ser l’any 2017 quan van publicar el seu primer disc, Sota el roure. Al principi feien alguna versió, tot i això, han compost les seves pròpies cançons des de l’inici. Sotrac és un grup que normalment toca música pop-rock. En Gerard explica que durant els últims anys han desaparegut molts instruments d’aquest tipus de gènere i de la música comercial. Per això, ells reivindiquen la tornada de tots aquests instruments a la música pop-rock.

En Gerard reconeix que tots els membres del grup tenen punts de vista molt diferents. Per això, els temes de les cançons són variats i parlen de temes “dels que els ve de gust parlar”. “Al final la música és una eina de comunicació i es pot expressar el que pensa el que les compon”, reconeix l’Helena. En Gerard afirma, a més, “que la música al final t’ha d’agradar a tu, però llavors la gent s’hi acaba unint”. Al final, explica que s’ha de trobar l’equilibri entre el què es vol compondre i el que vol escoltar la gent.

Els Sotrac i el directe

Als Sotrac els agrada estar treballant a l’estudi i, alhora, també gaudeixen molt dels concerts. Però en Gerard explica que quan fa molt de temps que treballen a l’estudi o porten molts concerts seguits, acaben “una mica cremats”. La intenció és buscar un punt mig i treballar a l’estudi i fer gira a l’estiu.

A més, en els directes de Sotrac el públic acaba ballant i cantant els temes més coneguts. Per això, en Gerard explica que només per veure això, “ja val la pena tota la feina prèvia que fem”. L’Helena explica que ara mateix estan gravant el tercer disc que sortirà a la primavera i tenen molta feina per organitzar els temes del disc i les actuacions.

Sotrac treballa sobretot durant l’estiu, tot i que durant la temporada baixa (que és a l’hivern) també fan concerts en acústic. A més, durant l’hivern aprofiten per resguardar-se a l’estudi i compondre nous temes. La Mireia explica que, de moment, no poden viure només de la música.

Sotrac està acabant de fer els últims concerts en acústic, però aquesta primavera presentarà el seu tercer treball, Herència. En aquest disc treballen, en termes generals i sense entrar en el món conceptual, “el món que tenim, el món que ens deixen i el món que deixarem”, explica en Gerard.

- Publicitat -