14.1 C
Pals
Divendres, 24 març 2023
- Publicitat -

L’Interventor de l’EMD de l’Estartit proposa aprovar un nou pla de subvencions a entitats i modificar-ne les bases

Arran de la polèmica pels ajuts, el funcionari recomana auditar dues associacions

Temps de lectura: < 1 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

L’interventor de l’EMD de l’Estartit proposa aprovar un nou pla de subvencions a entitats que “modifiqui o prorrogui” el del 2019-2020 i modificar les bases de la seva concessió per “evitar subvencionar activitats que no siguin d’utilitat pública, d’interès social o de promoció d’una finalitat pública”. També proposa informar correctament a les entitats de les obligacions dels càrrecs i dels diferents procediments de contractació, entre d’altres. La proposta és el resultat d’un informe elaborat pel funcionari on revisa una per una les factures presentades per 13 entitats, arran de les polèmica generada després que diverses associacions denunciessin no haver cobrat la totalitat dels imports pressupostats el 2022.

A l’informe, l’interventor recorda que es va fer una bestreta del 50% a finals d’any i proposa fer una auditoria a dues de les entitats.

El document recorda que els ajuts que es concedeixen a entitats han de complir amb l’objectiu de tenir una utilitat pública i que, en alguns casos, aquesta premissa no es compleix. A tall d’exemple, l’interventor desgrana algunes despeses com ara la compra de pastissos i pa amb embotit en el marc d’unes competicions locals.

Tampoc veu justificats alguns càrrecs que, literalment, diu que “no semblen derivats de les activitats de l’associació i que semblen particulars (El Corte Inglés, Cofidis, Prosegur Alarmes) i alerta que aquesta entitat en concret té diversos descoberts.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

El PSC de Palafrugell demanarà una moció de reprovació davant les acusacions de Jaume Palahí

Juli Fernández, alcaldable pel PSC, ho ha anunciat en una roda de premsa després que Jaume Palahí l'acusés d'irregularitats, tracte de favor i malversació de recursos públics en relació amb la gestió de l'escorxador. 
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -