18.2 C
Pals
Dilluns, 20 maig 2024
- Publicitat -

Salut finalitzarà l’ampliació del CAP de Palafrugell l’any 2027 i actuarà en 3 CAP més

Manel Balcells també ha informat que l'Ajuntament de Begur té pendent licitar les obres per un nou consultori local, que està previst que entri en funcionament l'any 2024

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

El conseller de Salut, Manel Balcells, ha anunciat que es preveu que l’ampliació del CAP de Palafrugell finalitzi l’any 2027. Ho ha concretat en una visita al centre i als terrenys on es preveu que es faci aquesta ampliació. La redacció del projecte ja es troba recollida en els pressupostos d’enguany de la Generalitat de Catalunya i està previst que pròximament s’iniciï el procés de licitació. Es preveu que les obres tinguin un cost estimat de 4,8 milions d’euros, i inclouen l’arranjament de part de l’edifici actual, tal com explica el conseller.

A la visita del conseller també hi han assistit la delegada de la Generalitat a Girona, Laia Cañigueral; el gerent de la Regió Sanitària de Girona, Miquel Carreras; el gerent de la Fundació Hospital de Palamós – Serveis de Salut Integrats del Baix Empordà (FHP-SSIBE), Xavier Perez; el primer tinent d’alcalde de Palafrugell, Josep Piferrer i professionals del CAP de Palafrugell.

L’ampliació i remodelació de l’equipament respon a les necessitats actuals i de creixement de la població i del nombre de professionals. Segons ha manifestat Josep Piferrer, primer tinent d’alcalde de Palafrugell, “a partir d’ara Palafrugell podrà disposar d’un CAP dimensionat a les seves necessitats”.

Actuacions en 3 CAP més de l’Empordà

A part de l’ampliació del CAP de Palafrugell, el conseller ha anunciat també tres ampliacions de centres d’atenció primària a més de la construcció d’un nou consultori local. El conseller ha dit que aquestes obres són “millores per al Baix Empordà per afrontar els pròxims temps, reforçant l’atenció primària com a eix vertebrador de l’assistència i amb un encaix amb l’Hospital de Palamós, del qual avui també hem anunciat que es farà un nou hospital”.

L’ampliació del CAP de Torroella de Montgrí, per valor de 3 milions d’euros i finançades amb el fons europeu REACT-UE. El CAP Torroella de Montgrí, també gestionat per la FHP-SSIBE, gairebé doblarà la superfície actual i s’ampliarà en 1.170 m2 on s’ubicaran tretze noves consultes, sales de treball i una base d’ambulàncies del Servei d’Emergències Mèdiques (SEM). L’ampliació es preveu en dues plantes: a la planta baixa s’ubicarien els espais dedicats a l’atenció assistencial, i el primer pis es destinaria a espais de treball, àrea de personal i una sala d’educació sanitària.

La Bisbal d’Empordà també ampliarà el seu CAP Doctora Casaponsa, i s’estima que tindrà un cost de 3,9 milions d’euros. Actualment, hi ha un pla funcional aprovat, però encara resta pendent cedir els terrenys al Departament. Es preveu que la disponibilitat sigui per l’any 2028. Manel Balcells també ha informat que l’Ajuntament de Begur té pendent licitar les obres per un nou consultori local, que està previst que entri en funcionament l’any 2024.

Referent al CAP Moisès Broggi de l’Escala (Fundació Salut Empordà) es licitarà pròximament i ha subratllat que els pressupostos de la Generalitat inclouen 1 milió d’euros per a l’execució de l’obra i 250.000 euros més d’equipament. El centre s’ampliarà en uns 450 m2 en un solar a tocar cedit per l’Ajuntament de l’Escala. L’ampliació es construirà en dues plantes i incorporarà una base d’ambulàncies del SEM, l’atenció continuada i urgent, dormitoris de metges de guàrdia i sales de descans de personal. Un cop feta la reestructuració d’espais es reformarà el centre existent per guanyar més consultes.

Els projectes d’ampliació, un cop completats, permetran fer un salt qualitatiu en l’atenció sanitària de la zona, que a banda de l’increment d’habitants també pateix l’augment de població estacional per la seva proximitat amb la costa, especialment en caps de setmana i períodes estivals.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

La Cooprativa de Ramaders del Baix Empordà rep un dels guardons de la 2a edició dels Premis Generalitat Girona

Pepita Perich i la Fundació GironaEst són les dues altres candidatures guardonades a la segona edició d'aquests premis.
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -