13 C
Pals
Dijous, 13 juny 2024
- Publicitat -

Palamós prorroga el contracte del servei d’escombraries un any més

La inflació de preus ha fet inviable que pugui entrar en vigor l’1 de maig com estava previst

Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

El nou contracte del servei de recollida d’escombraries i neteja viària de Palamós s’haurà de prorrogar un any més a causa de la inflació de preus, segons Ràdio Palamós. Estava previst que entrés en vigor l’1 de maig, però el regidor de Medi Ambient, Xavier Lloveras, justifica que la situació actual ha obligat a refer tots els càlculs del contracte. Per això, també es posposa la novetat de la implantació del sistema de recollida de residus porta a porta al municipi.

L’actual contracte es va adjudicar per primer cop el 2006 a l’empresa Urbaser i el 2014 es va estendre a vuit anys més. És a dir, en principi vencia el 2022, però se li va tornar a allargar un any més mentre es redactava el nou. Per tant, s’havia de resoldre al maig d’aquest 2023 la proposta, però no succeirà i el regidor de Medi Ambient ha explicat el perquè a Ràdio Palamós.

Ara, el govern municipal d’ERC ara espera no haver d’esgotar novament la pròrroga i que hi hagi un nou contracte a l’inici del 2024. D’altra banda, un dels punts més important que es vol aconseguir amb el nou document és la recollida de residus porta a porta a Palamós, amb l’objectiu d’incrementar la recollida selectiva. De fet, el municipi va rebre una subvenció inicial de 500.000 euros per fer-ho realitat a través de l’Agència de Residus de Catalunya i vinculada als fons europeus Next Generation.

A més, l’Ajuntament encara prepara el procés de modificació de l’Ordenança municipal de residus.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Mor Lluís Molinas, periodista i activista cultural de Palafrugell

Ha mort Lluís Molinas, figura clau de la cultura a Palafrugell i impulsor del teatre amateur. El funeral serà aquest dissabte a les 12 h a l'església de Palafrugell. Molinas va ser escriptor, periodista, editor i col·leccionista. La seva última aparició pública va ser a l'abril, a la Fundació Josep Pla, on va parlar sobre la preservació del llibre “El Peix Fregit”.
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -