Steffen Morrison anuncia la presentació del seu tercer disc pel maig de 2023

- Publicitat -

Ja fa uns dies que va començar la 28a edició del Festival de Jazz Costa Brava a Palafrugell, tot i que avui és un dels dies més potents. I és que un dels noms destacats del nou soul europeu, Steffen Morrison, trepitjarà l’escenari del Teatre Municipal. Però abans que sonin les primeres notes del seu nou treball, ‘Soul Revolution’, hem tingut l’honor que visiti l’estudi de Ràdio Capital. També ens ha acompanyat Elisenda Güell, traductora de l’entrevista.

Steffen Morrison presenta el seu nou treball, ‘Soul revolution’, un disc inspirat en la positivitat i amb la intenció de crear un espai segur perquè les persones es puguin expressar. Morrison explica que aquest treball vol transmetre bones sensacions i amb la intenció d’alliberar l’esperit. A més, ‘Soul revolution’ està clarament marcat per les seves arrels del Surinam.

Morrison està influenciat per artistes del soul com Marvin Gaye, James Brown o Donny Hataway. L’han influenciat en la manera d’aproximar-se a la música soul, a les lletres i, sobretot, en l’actuació dalt l’escenari. Destaca la importància d’interactuar amb l’audiència i el contacte amb el públic.

La música soul als Països Baixos

Steffen Morrison va saltar a l’escena musical del soul quan va participar a The Voice, en la versió neerlandesa, l’any 2013. Tot i això, va conrear la seva carrera artística i no va ser fins a l’any 2018 quan va publicar el seu primer disc, ‘Movin’ On’.

I tot i que la música soul no ha nascut a Països Baixos, Steffen Morrison està convençut que s’ha aconseguit fer un lloc al panorama musical neerlandès. Tot i això, encara queda molta feina per fer.

També destaca la força dels nous talents del soul neerlandès que estan fent-se un lloc en l’escena musical. Per això, se sent responsable a l’hora de crear camins i impulsar el talent jove d’un soul emergent. Recorda, també, que el soul no té una cultura i una tradició tan llarga com els Estats Units. Tot i això, considera que han de continuar lluitant per aplanar el camí i permetre que el soul es consolidi.

La influència de la pandèmia

Tot i els dos anys de pandèmia, Steffen Morrison es mostra positiu davant la creació del disc i com van haver d’adaptar-se a l’arribada del coronavirus. L’artista neerlandès destaca que quan es troba un bon equip no hi ha cap problema a l’hora de crear un nou disc.

Steffen Morrison s’alegra del final d’aquesta pandèmia i poder tornar a connectar amb el públic dalt dels escenaris. A més, celebra poder tornar a viatjar i portar la seva música arreu.

Abans d’acomiadar-se i preparar-se per actuar al Festival de Jazz Costa Brava, al Teatre Municipal de Palafrugell, Steffen Morrison ha desvelat que publicarà el seu nou treball el pròxim mes de maig 2023.

- Publicitat -