20.3 C
Pals
Diumenge, 19 maig 2024
- Publicitat -

Els supermercats del Baix Empordà buits per por a la “vaga de transportistes”

Els lineals de la pasta seca, oli i llet entre els més buits als establiments de la comarca

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Els baix-empordanesos que decideixin anar al supermercat a partir d’ara tornaran a trobar una estampa semblant a la dels primers mesos de la pandèmia de la Covid-19. Molt dels lineals dels supermercats de Palafrugell han quedat buits després d’un dissabte d’intenses compres. Algun dels motius la possible afectació de la vaga de transportistes.

Pasta seca, oli d’oliva i també de gira-sol, com també la llet i el paper de vàter són alguns dels productes que s’exhaureixen als establiments de la comarca. Alguns dels treballadors consultats per Ràdio Capital de l’Empordà asseguren que des del dijous, “la gent s’ha tornat boja”.

Lineals sense paper de vàter a un dels supermercats del Baix Empordà (per Gerard Escaich)
Lineals sense paper de vàter a un dels supermercats del Baix Empordà (per Gerard Escaich)

Dies intensos als supermercats del Baix Empordà

“Han estat tres dies intensos” explicava una altra empleada d’una gran cadena de supermercats internacional al municipi del Baix Empordà. Tot i que ha assegurat després que els transportistes que fan servir per distribuïr el producte als supermercats són part de la plantilla de la cadena, per això no faran aturada, però per “evitar piquets” enlloc de fer entrega dilluns, la faran el cap de setmana.

Alguns dels clients que compraven pels volts de les 3 de la tarda d’aquest dissabte quedaven sorpresos.

“Venia a fer compra normal, i acabem de passar per aquest passadís i no hi ha oli, no hi ha pasta, ara aniré a mirar si hi ha paper higiènic” ha detallat la palafrugellenca Miriam mentre carregava el cistell de la compra. Abans de dir que la “gent corre com boja”.

Als supermercats, també hi ha gent que només ha vingut a passar el cap de setmana a la comarca. Per exemple, el Pep Solé que ve des del Montseny i està comprant pel cap de setmana amb la seva dona.

Els motius per comprar per pànic són diversos com han comentat diversos treballadors en aquests establiments. Des de la “vaga de transportistes” a un rumor que ha circulat per la comunitat musulmana de Palafrugell que deien que els supermercats tancarien.

Altres factors són la situació bèl·lica entre Ucraïna i Rússia, que està limitant la quantitat d’oli de gira-sol disponible a establiments.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Lluís Puig: “Abans de l’estiu del 2026 Palamós tindrà un passeig del Mar modern i actualitzat”

Aquest proper dijous 23 de maig, l'Ajuntament de Palamós explicarà tots els detalls del nou projecte del Passeig del Mar. Ho farà en unes jornades informatives obertes a tota la ciutadania a la sala municipal polivalent de les galeries Carme. Al Supermatí de Ràdio Capital hem parlat amb l'alcalde del municipi, Lluís Puig, per conèixer-ne ja alguns detalls
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -