6.6 C
Pals
Dimecres, 8 febrer 2023
- Publicitat -

Suspès per la vaga de lletrats el judici al professor de la Bisbal d’Empordà acusat d’abusar de tres alumnes de 12 anys

La fiscalia demana 13 anys i mig de presó per al processat

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

A la porta de la sala de vistes de la secció quarta de l’Audiència de Girona, un cartell ja recordava que aquest dijous hi havia vaga de lletrats de l’administració de justícia (LAJ): “Per dignitat, per justícia, per igualtat. El Ministeri de Justícia ha de complir els acords pactats”.

Un cop a dins, i ja en audiència pública, el president el tribunal, Adolfo García Morales, ha exposat que la sala “no pot fer una altra cosa” que solidaritzar-se amb les reivindicacions dels lletrats perquè són “justes i adequades”: “Hem de suspendre l’acte de judici perquè no existeix la possibilitat de donar fe pública ni de gravació de l’acte”.

El tribunal també ha remarcat que no podia fixar una nova data per al judici perquè tant els assenyalaments com les citacions són competències que depenen de la lletrada de l’administració de justícia: “Per tant, sentir la suspensió d’avui però solidaritzar-nos amb la lletrada”. García Morales sí que ha advertit que “amb tota seguretat” no es podrà fer el judici fins després de Setmana Santa perquè fins aleshores l’agenda judicial de la secció és plena.

Al banc dels acusats s’hi asseia un professor d’institut de la Bisbal d’Empordà que s’enfronta a 13 anys i mig de presó acusat d’abusar sexualment de tres alumnes de 12 anys del centre. Segons sosté la fiscalia a l’escrit de conclusions provisionals, el processat, de 54 anys, impartia l’assignatura de tecnologia a l’institut el 2019-2020 i era professor de 1r d’ESO, el curs que cursaven les menors.

En diferents dies del desembre el 2019, i segons l’acusació pública, va tocar el cul a les tres menors “aprofitant-se de la seva condició de professor, que li permetia proximitat amb les alumnes”. Els pares de les menors el van denunciar a finals de gener del 2020 i, segons va transcendir aleshores, els Mossos d’Esquadra el van detenir a principis de febrer. L’acusat no està en presó preventiva.

La fiscalia l’acusa de tres delictes d’abús sexual a menor de 16 anys amb prevalença de la relació de superioritat per ser professor de les víctimes.

La defensa de l’acusat, encapçalada pel lletrat Carles Monguilod, nega els fets i demana l’absolució.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

24 municipis del Baix Empordà aposten per les comunitats locals d’energia

Aquest foment de les comunitats locals d'energia per part de la Diputació de Girona va començar l'any 2020.
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -