Espanya entra com a membre no permanent del Consell de Seguretat de les Nacions Unides

El Consell de Seguretat de l’ONU és l’òrgan més poderós de les Nacions Unides i està encarregat de mantenir la pau i la seguretat entre nacions. Quan els altres òrgans de l’ONU només fan recomanacions als governs membres, el Consell de Seguretat té el poder de prendre decisions que han d’obeir-se sota l’acord de la Carta de les Nacions Unides.
La primera sessió va tenir lloc el 1946 a Londres i entre els països permanents trobem la Xina, el Regne Unit o els Estats Units.
Espanya ha estat membre no permanent en diferents ocasions, una de les quals avui fa 25 anys.

Primer número en català d’El Periodico de Catalunya

Fa 20 anys que aquest diari d’informació general editat a Barcelona es va començar a publicar en català, després de fer-ho en castellà des de 1978.
Actualment pertany al Grup Zeta i està dirigit per Enric Hernàndez des del 2010.

Segons les dades de l’estudi de l’Oficina de Justificació de la Difusió (OJD) té una mitjana de tiratge d’uns 99.000 exemplars diaris i uns 5000 subscriptors.

Mor Lou Reed

Tal dia com avui de fa 4 anys ens deixava el músic de la Velvet Underground i figura prolífica del món de la música, que no va parar de fer produccions musicals fins als seus últims dies.

Al llarg de la seva carrera va renovar el llenguatge del rock and roll amb les seves cançons amb una inusual barreja de soroll i melodia. En la memòria queden temes com Sweet Jane, I’m waiting for the man o Walk on the wild side.