Diversos alcaldes amb el portaveu nacional d'ERC, Sergi Sabrià

Diversos alcaldes són al Parlament per fer costat a les institucions catalanes el dia que, previsiblement, s’aprovarà l’article 155 i el Parlament declararà la independència. A Barcelona, ja s’han deixat veure els alcaldes Palafrugell, Josep Piferrer; de la Bisbal, Lluís Sais; Santa Cristina, Xavi Sala; Torroella, Josep Maria Rufí; Begur, Joan Loureiro; i Parlavà, Quim Sabrià. Tots ells han anat amb les seves vares.

Després de la jornada confusa d’ahir, tot apunta que avui serà el dia D: a les 12h s’aixecarà la sessió al Parlament i està sobre la taula la declaració la independència de Catalunya. A la renúncia a la convocatòria d’eleccions, a l’anunci del president de Junts pel Sí, Lluís Corominas, de “continuar amb el compliment del mandat de l’1 d’octubre” i la dimissió del conseller d’Empresa Santi Vila, cal sumar que es va filtrar un correu que Junts pel Sí va enviar als més de 700 alcaldes de l’Associació de Municipis per la Independència on els convidaven a anar avui al Parlament i se’ls recomana portar la vara.

També l’ANC ha convocat a dos quarts d’onze del matí al Passeig Picasso al bloc independentista per fer el seguiment del que succeirà al Parlament. Sobre com es durà a terme la declaració, encara es desconeix si aquesta es llegirà o es votarà. De fet, algunes fonts indiquen que es podria votar de manera secreta per tal d’evitar problemes jurídics als diputats.

Aquesta sessió d’avui serà seguida de prop al Baix Empordà. A Palafrugell, posaran una pantalla gegant a la plaça Nova a partir del migdia.