Façana del Parlament de Catalunya

El Baix Empordà ha seguit de prop el ple del Parlament en què s’ha declarat la independència. Per aquesta tarda, s’han convocat diverses concentracions per “donar la benvinguda a la República Catalana” a Palamós, Sant Feliu, Begur, l’Estartit i Torroella.
Algunes reaccions de baix-empordanesos:


A Palafrugell, han posat una pantalla gegant a la plaça Nova aquest migdia.

Avui ha estat el dia D. Ha estat a les 12h quan s’ha aixecat la sessió al Parlament que finalment ha declarat la independència de Catalunya. Junts per Sí i la CUP han registrat dues propostes per proclamar la independència i obrir el procés constituent. També demanen al govern desplegar la Llei de transitorietat jurídica i començar els contactes internacionals per reconèixer la República.

A la renúncia a la convocatòria d’eleccions, a l’anunci del president de Junts pel Sí, Lluís Corominas, de “continuar amb el compliment del mandat de l’1 d’octubre” i la dimissió del conseller d’Empresa Santi Vila, cal sumar que es va filtrar un correu que van enviar als més de 700 alcaldes de l’Associació de Municipis per la Independència on els convidaven a anar avui al Parlament i se’ls recomana portar la vara.