Cau el Mur de Berlín

El mur va formar part de la frontera interalemanya i separava el Berlín Oest de l’Est i va ser el símbol més conegut de la Guerra Freda i de la divisió d’Alemanya.
Es desconeix les persones que van morir a mans de les forces de seguretat de la República Democràtica Alemanya, mentre intentaven fugir cap a l’Oest, tot i que la Fiscalia de Berlín considera que més de 200 van perdre-hi la vida.
El mur va caure la nit del 9 al 10 de novembre de 1989, 28 anys després de la seva construcció.

Se celebra la Consulta sobre la Independència de Catalunya

Es va celebrar el 2014 i es va incloure en el marc d’un procés de participació ciutadana organitzat per la Generalitat de Catalunya. Estava formada per una pregunta amb dos apartats: Vol que Catalunya esdevingui un Estat? I En cas afirmatiu, vol que aquest Estat sigui independent?

Van participar-hi més de 2,3 milions de ciutadans i el Sí Sí es va imposar en més d’un 80%.
12 dies després el fiscal superior de Catalunya, per ordre del fiscal general de l’Estat, va presentar una querella contra Mas, Ortega i Rigau, per desobediència, prevaricació i malversació.
Un any després el Parlament va aprovar per majoria absoluta la declaració d’inici del procés cap a la independència.

Brian Epstein descobreix els Beatles

Epstein va començar una col·laboració regular amb una columna a la revista musical Mersey Beat. Un bon dia va veure el nom de Beatles en un cartell d’un concert i va pensar que el nom sonava molt ximple.

El 9 de novembre de 1961 va anar a The Cavern Club amb un amic, i recorda que va quedar impressionat de manera immediata per la seva música, el seu ritme i el seu sentit de l’humor sobre l’escenari. I quan els va conèixer en persona també va quedar meravellat pel seu carisma personal.
En una reunió el 10 de desembre del mateix any es va decidir que Epstein seria el mànager del grup.
Per molts és considerat el cinquè Beatle.