9.7 C
Pals
Dimarts, 21 març 2023
- Publicitat -

Taller d’autoprotecció per a dones durant la programació del 25N a Palamós

L'activitat ha estat dirigida per agents dels Mossos d'Esquadra i han participat una vintena de dones. El taller de mesures d'autoprotecció fet a les galeries Carme, forma part d'una sèrie de propostes de l'Ajuntament de Palamós al voltant del 25 de novembre.

Temps de lectura: < 1 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

L’activitat ha comptat amb la participació d’una vintena de dones i l’han dirigit Mossos d’Esquadra de la Unitat Regional de Proximitat i d’Atenció al Ciutadà. Durant aquest taller, fet a l’equipament municipal de les galeries Carme, s’han mostrat tècniques de defensa personal, com a eines per protegir-se d’agressions físiques. Aquesta proposta ha tancat el calendari d’activitats que l’Ajuntament de Palamós ha programat amb motiu del 25 de novembre, Dia internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones.

Durant el taller els dos agents participants han remarcat la importància d’aprendre a fugir i a demanar auxili, però per aquelles situacions que això no sigui possible s’instrueix a les dones participants perquè sàpiguen quines són les seves fortaleses i les debilitats dels agressors. Els mossos han fet una demostració de les mesures d’autoprotecció que han de conèixer les dones, ensenyant quines són les parts més vulnerables del seu cos, perquè siguin conscients què és allò que han de protegir, com ho han de fer i com han de fugir.

L’objectiu d’aquestes activitats al voltant del 25N ha estat seguir conscienciant i sensibilitzant la societat local en la lluita contra les actituds masclistes. Les activitats es van iniciar a Palamós el 16 de novembre amb l’homenatge que l’Ajuntament va dedicar, abans de l’inici del Ple municipal, a les dones assassinades aquest any a Catalunya a mans de les seves parelles o exparelles. Els actes van continuar amb una taula rodona, un espectacle de dansa, la presentació d’un llibre o una mostra bibliogràfica; propostes que es van concentrar el 25 de novembre en un acte institucional al teatre ‘La Gorga’.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

091 – 20 de març

Avui hem relatat una baralla de pistolers a l'NBA, hem decidit quin és el millor plat de la gastronomia...
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -