20.2 C
Pals
Dilluns, 29 maig 2023
- Publicitat -

Ratifiquen l’anul·lació de l’augment de la taxa d’escombraries pels habitatges d’ús turístic a Torroella

L'ATA creu que és "un toc d'atenció" per a la resta d'ajuntaments

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

La sala del contenciós administratiu del Tribunal Suprem (TS) ha ratificat la sentència del TSJC que anul·la la taxa d’escombraries per a Habitatges d’Ús Turístic de l’Ajuntament de Torroella de Montgrí. El consistori va aprovar la normativa a finals del 2019 i diversos empresaris la van portar als jutjats per considerar-la injusta. El TSJC ja va fallar en contra de l’ajuntament, però el consistori va presentar un recurs de cassació i ara el TS ha donat la raó a l’òrgan judicial català. Des de l’Associació Turística d’Apartament (ATA) consideren que aquesta sentència és “un toc d’atenció” als ajuntaments que vulguin regular els apartaments “sense una base sòlida i fonamentada”.

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí va modificar la taxa d’escombraries per a Habitatges d’Ús Turístic (HUT) a finals del 2019 i durant el 2020 molts establiments van veure com la xifra a abonar es multiplicava per tres o per quatre i en alguns casos per deu. La nova normativa els englobava dins de les activitats industrials i comercials i això disparava l’impost que havien d’abonar els propietaris.

Com que consideraven que es tractava d’una acció injusta, els empresaris i l’Associació Turística d’Apartaments (ATA) a les comarques gironines va decidir portar el cas als tribunals. El 2021 el contenciós administratiu de Girona ja va donar la raó als empresaris però el consistori va presentar un recurs i el cas va acabar a mans del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. A l’abril de l’any passat, l’organisme judicial català també va anul·lar però el govern local de Torroella va interposar un recurs de cassació. Ara, el Tribunal Suprem ha desestimat definitivament la taxa i dona la raó als empresaris. Consideren que es tracta d’una mesura del tot desproporcionada i injusta.

Des de l’ATA han anunciat que aquesta sentència és “una victòria important” ja que serveix per donar “un toc d’alerta” a tots aquells consistoris que vulguin regulat els HUT “sense una base sòlida i fonamentada”. Ara, l’associació assegura que l’ajuntament haurà de retornar els diners que va cobrar de més als empresaris amb interessos.

Els empresaris afirmen que en diverses ocasions havien demanat al consistori trobar una sortida dialogada però el govern municipal va rebutjar asseure’s a parlar-ne. Ara, creuen que ha estat una “irresponsabilitat” que el consistori hagi optat per anar fins a la última via judicial que tenia per revocar la primera de les sentències que ja anul·lava la normativa.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -