14.6 C
Pals
Divendres, 19 abril 2024
- Publicitat -

Tecnologia i oci digital 13/12/2016

Josep Lluís Vidal
Josep Lluís Vidalhttp://www.solucions360.cat/blog
Faig ràdio des de que tenia 13 anys. He experimentat tot tipus de gèneres radiofònics: radiofórmula, informatius, entrevistes, debats...Sóc autodidacta i ara estic treballant en el podcast. Crec, sense cap mena de dubte, que el futur de la ràdio passa per aquí.
Temps de lectura: 3 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -
Ràdio Capital, la ràdio del Baix Empordà
Ràdio Capital. La ràdio de l'Empordà
Tecnologia i oci digital 13/12/2016
Loading
/
Tecnologia i oci digital
Tecnologia i oci digital


Tendències en seguretat per a 2017

Aquest 2016 ha estat un altre any devastador per la ciberseguretat, tant en petites i grans empreses com a nivell usuari. Els atacs als comptes de Yahoo, Twitter i bitcoin han demostrat una vegada més que ningú és immune als hackers i que els atacs són cada vegada més sofisticats.
De cara a 2017, els experts del fòrum ESET de seguretat informàtica avancen quines seran les amenaces a tenir en compte. Els atacs informàtics se centraran l’any que ve en les aplicacions mòbils, els videojocs, l’internet de les coses, els gadgets de la salut i les infraestructures crítiques, com l’administració pública, el sistema financer i la indústria nuclear.

Els Samsung Galaxy Note 7 deixaran de funcionar a  EE.UU.

Samsung deshabilitarà via software tots els smartphone Galaxy Note 7, que encara estan en mans dels usuaris nord-americans per fer-lo desaparèixer completament d’aquest mercat, després dels problemes de seguretat sorgits pel risc d’incendi de les seves bateries.
Per forçar la retirada dels terminals que encara continuen en circulació, la companyia llançarà una actualització del sistema el proper dia 19 de desembre que serà distribuïda durant 30 dies. L’actualització impedirà la recàrrega de la bateria.

Whatsapp deixarà de funcionar en mòbils antics

El 31 de desembre WhatsApp deixarà de funcionar per a alguns mòbils amb versions molt antigues del sistema Android (versió 2.0 o anteriors). Els telèfons Nokia que utilitzin Symbian i les BlackBerry també seran alguns dels terminals afectats. L’empresa ha assenyalat que no ha estat “una decisió fàcil”, però que és la “correcta” per oferir un bon servei.

Noves eines contra l’abús a Instagram

Els usuaris d’Instagram tindran aviat una opció que els permeti desactivar els comentaris de les seves imatges, cosa que ara només poden fer un petit nombre de comptes. També tindran l’opció per indicar els comentaris que no són del seu gust. El cofundador i director executiu de la filial de Facebook ha assegurat a través d’un comunicat que aquestes novetats estaran disponibles per a tothom “en les pròximes setmanes”.

Tesla arriba a Espanya

Ja està en funcionament la pàgina web espanyola de Tesla, on es poden adquirir els seus dos models, X i S, perquè siguin enviats a qualsevol part del país. A Madrid ia Barcelona es podran concretar rutes de conducció per provar els vehicles, famosos per incorporar la funció de pilot automàtic.
Durant els primers mesos, aquestes proves es realitzaran en hotels seleccionats per la companyia, que no disposa de botigues obertes encara. Per altra banda, Apple se suma a la carrera pel cotxe sense conductor i, per primera vegada, ho reconeix de manera pública. L’empresa s’ha dirigit a les autoritats de trànsit per demanar permís i començar les seves proves.

La connexió d’auriculars desapareix dels mòbils

Primer, va ser Motorola, que va eliminar al seu Moto Z la connexió de 3,5 mm d’àudio, el minijack dels auriculars de tota la vida. Després, ho van fer diverses companyies xineses. I, finalment, va ser Apple, que va llançar l’iPhone al juliol sense aquesta opció. I ara, qui donarà el pas, serà Samsung. La gran competidora de la companyia de la poma, almenys en el terreny dels mòbils, es desfarà de la connexió d’auriculars tradicional en el seu Samsung Galaxy S8, el pròxim telèfon.

Arriba Amazon Go

L’any vinent Amazon posarà en marxa Amazon Go, una botiga autònoma. Es tracta d’un espai on els compradors podran agafar la compra que necessiten i anar-se’n sense passar per una caixa ni portar diners en efectiu, ja que es pagarà amb el mòbil.
Es tracta d’un experiment de la companyia que només estarà disponible per a empleats d’Amazon en el seu període beta i obrirà al públic en alguna localització encara per determinar a principis de 2017.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

El Baix Empordà es prepara per celebrar un Sant Jordi ple de roses i llibres

Fires de llibres i roses, presentacions de llibres o tallers seran algunes de les activitats que es podran fer aquest cap de setmana i la diada de Sant Jordi.
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -