10.3 C
Pals
Dimecres, 24 abril 2024
- Publicitat -

Tecnologia i oci digital 26/04/2017

Josep Lluís Vidal
Josep Lluís Vidalhttp://www.solucions360.cat/blog
Faig ràdio des de que tenia 13 anys. He experimentat tot tipus de gèneres radiofònics: radiofórmula, informatius, entrevistes, debats...Sóc autodidacta i ara estic treballant en el podcast. Crec, sense cap mena de dubte, que el futur de la ràdio passa per aquí.
Temps de lectura: 4 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Predir les millors emoticones per a cada missatge, una realitat propera

Investigadors de la Universitat Pompeu Fabra han creat un programa amb intel·ligència artificial que pot predir les emoticones més adequades per un missatge.

Conscients de la dificultat d’encertar amb l’emoticona més adient, dos investigadors de la Pompeu Fabra han creat un algoritme d’intel·ligència artificial que podria facilitar-nos la tria. És capaç d’entendre el significat global d’un missatge i suggerir-nos quina emoticona és la millor en cada cas.

Els resultats obren la porta a introduir un recomanador d’emoticones per als mòbils. El gran repte amb la intel·ligència artificial és saber quan no ens convé fer-la servir.

Crítiques a Facebook pel cas Steve Stephens

Commoció als Estats Units amb el cas Steve Stephens, l’home que va matar un ancià a Cleveland (Ohio) i va retransmetre l’assassinat per Facebook Live. La víctima era Robert Godwin, un home de 74 anys que passejava tranquil·lament pel carrer, després de celebrar la Pasqua amb la seva família.

Després de cometre l’assassinat, Stephens va fugir i va anunciar en un nou vídeo la intenció de cometre nous crims.

Facebook ha reconegut que va trigar a identificar i retirar els tres vídeos de Stephens, un on anunciava el seu pla, un altre on l’executava i un tercer on confessava. Les imatges van estar penjades a la xarxa social durant dues hores abans de ser retirades. Dues hores en què no van parar de viralitzar-se.

Amb tot han defensat que van tancar el perfil de Stephens només “23 minuts després que el vídeo de l’assassinat fos reportat per primera vegada”.

L’incident ha augmentat la pressió sobre la xarxa social perquè moderi millor els continguts que es pugen a la seva plataforma.

Proves del taxi volador a Alemanya

El taxi volador per esquivar embussos podria ser una realitat no molt llunyana. A Munic s’ha fet la primera prova d’un vehicle de transport de passatgers volador desenvolupat a Alemanya i en què participa l’Agència Espacial Europea.

És elèctric, va sense pilot i pot fer distàncies de 300 km, a 300 km per hora. El primer vol s’ha fet en un ambient controlat.

Hi caben dos passatgers. L’objectiu és que hi puguin anar 5 persones i que s’utilitzi com un “Uber volador” amb reserva de vol des del telèfon mateix. Podrà enlairar-se i aterrar verticalment.

Aquest taxi volador l’ha desenvolupat Lilium i ha estat creat a la Universitat Tècnica de Munic.

El nou iPhone arribarà amb retard

Males notícies per als incondicionals d’Apple. El llançament del nou iPhone no serà al setembre, sinó a l’octubre o fins i tot novembre. La nova informació arriba de mà de Nikkei, que al costat de KGI Industries, són els responsables de les filtracions més rellevants i encertades sobre l’iPhone.

Segons publiquen, Apple ha tingut problemes per rematar a temps el nou telèfon per de la inclusió d’una nova pantalla OLED, components per a carregar-lo sense fils i noves plaques base.

La culpable, irònicament, sembla ser Samsung. L’empresa sud-coreana és la que ha subministrat els panells OLED a Apple. El pla original era tenir les pantalles llestes per al maig, però sembla que la producció no acabarà realment fins al juny, el que impactarà en la construcció del telèfon.

Acusen Bose d’espiar els seus usuaris amb els auriculars

Bose és una de les principals marques d’auriculars d’alta gamma i una de les que millors productes llença al mercat, però segons Reuters, espia als usuaris amb l’app que gestiona els seus auriculars sense fils per vendre la informació de la música, els podcast i la resta de continguts que s’escolten amb els seus dispositius.

La demanda ha estat interposada per un usuari en una cort federal de Chicago per la “total indiferència” de Bose a l’hora de garantir la privacitat dels consumidors que es descarreguen la seva aplicació tant per a dispositius d’Apple com aquells controlats per Android, segons recull la denúncia.

Waymo obre les portes del taxi autònom a tots els habitants de Phoenix

Waymo, l’empresa de cotxes sense conductor del conglomerat Alphabet, al qual també pertany Google, ha iniciat a Phoenix (Arizona, EUA) la seva primera prova oberta al públic de vehicles autònoms. La companyia ha assegurat que té 100 monovolums Chrysler i acaba d’adquirir altres 500 per satisfer tota la demanda prevista.

Waymo ja ha estat provant el seu servei amb un grup de famílies per observar el que els potencials clients requereixen en un trasllat. Ara, el radi d’actuació s’amplia. A través del seu blog, l’empresa ha convidat els 4,5 milions de residents de l’àrea metropolitana a participar a la primera prova per a cotxes autònoms oberta al públic.

El 86% dels internautes espanyols utilitzen les xarxes socials

El 86% dels internautes espanyols entre 16 i 65 anys estan enganxats a les xarxes socials: 19,2 milions de persones les utilitzen diàriament. Ho reflecteix el VIII Estudi Xarxes Socials IAB Spain, associació que representa el sector publicitari espanyol en mitjans digitals, que ha estat presentat a Madrid.

Dones i homes, en la mateixa proporció i amb una mitjana d’edat de 38 anys, utilitzen de mitjana quatre xarxes socials cada dia. Xatejar (67%), consumir vídeos i música (59%) i xafardejar la vida dels contactes (47%) són les activitats preferides dels espanyols a les xarxes.

Potser per això, Facebook segueix sent la xarxa social per excel·lència, amb un 91% dels usuaris, seguida de Whatsapp (amb un 89%). És precisament al servei de missatgeria instantània que els usuaris més dediquen el seu temps: més de cinc hores setmanals, l’equivalent a 45 minuts diaris.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Dídac Garcia: “Estic orgullós perquè als municipis del Baix Empordà es continua practicant el patinatge i l’hoquei patins”

Al programa de "Veus de l'Empordà" d'avui hem conegut a en Dídac Garcia, l'entrenador de 88 anys que va...
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -