11 C
Pals
Dissabte, 10 desembre 2022
- Publicitat -

Tecnologia i oci digital 28/06/2017

Josep Lluís Vidal
Josep Lluís Vidalhttp://www.solucions360.cat/blog
Faig ràdio des de que tenia 13 anys. He experimentat tot tipus de gèneres radiofònics: radiofórmula, informatius, entrevistes, debats...Sóc autodidacta i ara estic treballant en el podcast. Crec, sense cap mena de dubte, que el futur de la ràdio passa per aquí.
Temps de lectura: 4 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Nou atac informàtic global

Un mes i mig després del ciberatac de Wannacry, que va posar contra les cordes a centenars d’empreses i multinacionals a tot el món, els pirates informàtics han tornat a actuar a nivell global contra organismes públics i privats.

Segons el Centre Criptològic Nacional, adscrit al Centre Nacional d’Intel·ligència (CNI), un nou virus de tipus ransomware -que segresta la informació dels equips i només la torna a canvi d’un rescat- hauria atacat de nou diversos sistemes informàtics a tot el món.
De moment, la llista d’afectats és d’almenys 80 empreses de diversos sectors localitzades en països com el Regne Unit, Estats Units, França , Rússia, Espanya, Índia i Ucraïna.

Arriba la funció d’anul·lació de missatges de Whatsapp

Parlem ara de Whatsapp. Perquè toca familiaritzar-se amb una nova funció: ‘anul·lar’. Com ja s’havia previst des de fa diversos mesos, es tracta d’una nova forma d’esborrar missatges de l’app de missatgeria.

Els desenvolupadors de WhatsApp han explicat en detall al seu web oficial com funciona l’anul·lació de missatges però encara no han posat data de llançament. Sigui com sigui, un cop arribi l’actualització que ho implementi, en prémer sobre un missatge, apareixerà l’opció d’anul·lar. Després de seleccionar-la i confirmar, el text enviat serà substituït per una fórmula fixa: “Aquest missatge va ser anul·lat”.

Per poder anul·lar un missatge amb èxit, hauran d’haver passat menys de 5 minuts des del seu enviament original. Si el missatge s’ha esborrat amb èxit, no es rebrà una notificació del canvi que s’ha realitzat.

És important tenir en compte que, per poder esborrar un missatge del tot, les dues persones que estan parlant per WhatsApp han de tenir la mateixa versió de l’aplicació.

Whatsapp ja és una de les principals eines de consum d’informació

I més WhatsApp, perquè l’app s’ha convertit en una de les principals eines per al consum d’informació a nivell mundial, segons indica un nou estudi dut a terme per Reuters Institute for the Study of Journalism i que cobreix en total 34 països de tot el món.

La xifra d’ús oscil·la àmpliament de país a país, però la seva rellevància en zones en desenvolupament és crucial. Així, mentre que als EUA i al Regne Unit només un 3% i un 5% de les notícies es consumeixen des de WhatsApp, en països com Malàisia aquesta xifres ascendeix fins al 50%.

És per això que l’app de missatgeria ha avançat a Twitter com a plataforma per estar al dia del que passa. Per altra part, Facebook i YouTube segueixen sent les principals fonts de consum d’informació del món i només dos països, Japó i Corea del Sud, no tenen a Facebook com a principal plataforma, ja que en el primer es consumeix més YouTube i en el segon triomfa més Kakao Talk, una xarxa social local.

L’informe destaca una lleu alteració en com es consumeix informació al món, ja que sembla que molts usuaris prefereixen compartir i comentar de forma privada i en xats amb grups reduïts de persones el que passa en el dia a dia.

Google deixarà de “llegir” els teus mails

Google ha anunciat que d’aquí a final d’any deixarà de “llegir” el contingut dels mails de Gmail. Diane Green, responsable de tots els productes de Google Cloud, ho ha anunciat en el bloc oficial de la companyia. En lloc de fer servir Gmail per oferir anuncis d’Adwords, Google utilitzarà l’historial de recerques, el de navegació (si es fa servir Chrome), els vídeos vistos a YouTube, la localització del mòbil o els anuncis en què es fa clic.

El 2013 Microsoft, va fer una campanya contra els de Mountain View centrada en aquest aspecte. La va titular “Google llegeix les teves cartes d’amor”, una apel·lació a la privacitat que no va acabar de prosperar.

Augment de l’ús de les xarxes socials durant l’estiu

Espanya és, juntament amb Singapur, el país que més smartphones té per cada habitant, segons un estudi de la plataforma Back Market. Per tant, no és de sorprendre que, segons publica Adglow, el telèfon intel·ligent és el dispositiu des del qual el 89% de la població es connecta a Internet durant l’estiu, seguit de la tablet amb un 28%.

En general, mirem el mòbil entre 11 i 50 vegades al dia, motiu pel qual el 83% dels espanyols considera que el telèfon intel·ligent és l’accessori més important de les seves vacances. Un 18% dels espanyols afirma que el primer que fica en el seu equipatge és el telèfon mòbil.

Per altra banda, la càmera de fotos ha quedat gairebé desbancada i més de la meitat dels espanyols utilitza el mòbil o la tablet per fer fotos. Les vendes de càmeres de fotos han caigut un 70% des de 2010.

Google té previst presentar un ordinador quàntic a finals d’any

Google vol liderar el desenvolupament d’ordinadors quàntics i està preparat per construir el primer xip amb 49 qubits, una xifra rècord en la computació quàntica. Fins al moment, només havien pogut fer assajos precisos amb un 20 qubits, que és el més potent en funcionament actualment.

Si tot va bé, Google anunciarà la creació del xip de 49 qubits a finals de 2017. Un ordinador amb aquest cervell seria capaç de fer càlculs que excedeixen del tot les capacitats lògiques i de càlcul d’un ordinador convencional.

És una meta ambiciosa que ja havien previst en una publicació del juliol de l’any passat, però que sembla que ara sí podran complir.

Snapchat incorpora una funció de geolocalització de contactes

Snapchat ha llençat fa poc una nova funció anomenada Snap Map i que, com el seu nom indica, serveix per localitzar contactes en un mapa, de manera que si un amic està pujant fotos al seu compte, pots saber des d’on ho està fent i sumar-te si no estàs massa lluny.

El més interessant de Snap Map és la tecnologia que fa servir, que està basada completament en Zenly, una app per la qual snapchat ha pagat entre 220 i 310 milions d’euros el passat mes de maig, segons ha pogut saber la publicació TechCrunch.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -