13 C
Pals
Dijous, 22 abril 2021
- Publicitat -

Teresa Juvé rebrà l’homenatge de Begur i Esclanyà en l’any del seu centenari

L'escriptora esclanyenca presentarà el seu darrer llibre, "El degollador de Vallvidrera", i l'Ajuntament li farà entrega d'una distinció amb motiu dels seus 100 anys de vida.

El més llegit

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img

Divendres 19 de març la Sala de Plens de l’Ajuntament de Begur acollirà un acte de reconeixement a l’escriptora Teresa Juvé en l’any del seu centenari, convocat per la Regidoria de Cultura. L’objectiu és retre homenatge a una de les escriptores més veteranes de la llengua catalana.

L’acte tindrà lloc a les 19h i comptarà amb la presència destacada de l’escriptora, veïna d’Esclanyà. També prendran part en l’acte l’alcaldessa de Begur, Maite Selva; la regidora de cultura, Gemma Coll; el president del Consell Comarcal del Baix Empordà, Joan Loureiro; el director de la Institució de les Llletres Catalanes, Oriol Ponsatí-Murlà, el president de la Fundació Pallach, Josep Maria Soler; i l’editor de l’Editorial Meteora, Jordi Fernando.

En aquest esdeveniment Teresa Juvé presentarà el seu darrer llibre, “El degollador de Vallvidrera”, que ha estat impulsat per la Fundació Josep Pallach amb la col·laboració del Consell Comarcal del Baix Empordà i l’Ajuntament de Begur.

Aquest és el darrer llibre que ha publicat l’esclanyenca Teresa Juvé: El degollador de Vallvidrera.

A més, també s’atorgarà a Teresa Juvé una distinció amb motiu del seu centenari, que va ser el 7 de febrer. Aquell dia, l’Ajuntament li va fer entrega del tradicional ram de flors amb el que s’obsequia a tots els veïns i veïnes que assoleixen aquesta efemèride.

L’aforament de l’acte està limitat a 25 persones. Totes aquelles persones que en vulguin prendre part hauran de reservar plaça enviant un correu electrònic a l’alcaldia de Begur abans del 16 de març.

Havent rebut la Creu de Sant Jordi l’any 2010, i el Premi Memorial Francesc Macià el 2018, Teresa Juvé ha viscut una vida intensíssima i plena d’èxits literaris. Ha escrit nombroses obres sobre la història de la Catalunya del segle XVI, i sobre la memòria dels exiliats. Utilitza un estil detectivesc, proper al d’Arthur Conan Doyle.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

Sant Feliu de Guíxols obtindrà una injecció de 60.000 euros de la UE per a extraescolars

Tal com informa El Punt Avui, Sant Feliu de Guíxols rebrà una subvenció de 60.000 euros per destinar-la a activitats extraescolars. El Pla de Millora d'Oportunitats Educatives (PMOE) preveu aquest ajut procedent de la Unió Europea del qual se'n podran beneficiar unes 150 famílies amb alumnes de totes les escoles de primària del municipi, tant les públiques com la concertada del Cor de Maria-Sant Josep. 
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -