8.5 C
Pals
Dijous, 25 febrer 2021

Torna la campanya gastronòmica Es Niu de Palafrugell

El més llegit

Calonge i Sant Antoni no tindran policia local durant la nit davant les protestes

L’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni ha decidit deixar al descobert el servei durant les nits de la Policia Local i només cobrir els torns de dia davant le protestes de la setmana passada, segons ha informat el Diari de Girona.

El turisme britànic podrà tornar a la Costa Brava aquest estiu, segons Boris Johnson

Des del Grup Costa Brava Centre reben la notícia satisfactòriament, però reclamen que necessiten que la informació els arribi abans i l'obertura de fronteres, tan nacionals com internacionals.

Alumnes que lluiten contra el canvi climàtic des de les aules

Els alumnes de 1r d'ESO de l'escola Prats de la Carrera de Palafrugell estan desenvolupant un projecte que té de lema 'El mar comença aquí'. Volen conscienciar la població sobre la importància de cuidar el medi ambient i no llençar brossa pel vàter o pels embornals.

Esther Vilert: “Durant 3 setmanes vacunarem a majors de 80 anys i persones dependents”

La directora d’atenció primària del Baix Empordà recomana esperar rebre la trucada del centre mèdic per no col·lapsar línies i alentir el procés de vacunació
Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -

Un total de 10 restaurants de Palafrugell celebren a partir d’aquest divendres les jornades gastronòmiques Es Niu, que oferiran la possibilitat de degustar un dels plats més emblemàtics de la cuina local.

Un dels objectius d’aquestes jornades, que organitza l’Institut de Promoció Econòmica de Palafrugell, és fer conèixer aquest plat als que encara no l’han descobert i, a la vegada, fer-lo més accessible als amants de la gastronomia tradicional.

El Niu és un plat molt antic, d’origen palafrugellenc, que en els seus inicis no s’hi posava carn. Es tractava d’un plat de quaresma i es feia amb tripa de bacallà, ou dur, peixopalo i patata. Amb el temps es va anar enriquint; els pescadors van afegir-hi sèpia i els surers el van completar amb aviram de cacera i fins i tot salsitxes.

Enguany, el menú de la campanya consta d’un vermut amb tres tapetes com a entrant, Es Niu, postres amb fruites de tardor, vins del celler Espelt, aigua i cafè, amb preus que oscil·len entre els 35 i els 40 euros, segons l’establiment. Com en anys anteriors, amb el menú del Niu es tindrà una entrada gratuïta per visitar l’exposició temporal de la Fundació Josep Pla.

En aquesta 19a edició els restaurants que participen a la mostra són els següents: Restaurant L’Arc, Restaurant La Xicra, i Restaurant Pa i Raïm de Palafrugell; Restaurant el Balcó de Calella (Hotel Sant Roc), de Calella; Restaurant Hotel Casamar, Restaurant Hotel Llafranc, Restaurant Hotel Llevant i Restaurant Hotel El Far de Llafranc, el Restaurant Can Martí Patxei i el Restaurant El Clot dels Mussols (Hotel Tamariu), a Tamariu.

- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

Pla de xoc d’ajudes a Palafrugell per pal·liar la crisi de la COVID-19

Serà una reducció d’impostos i taxes, l ajudes directes i ajudes a les persones més vulnerables

Altres notícies