30.6 C
Pals
Dissabte, 12 juny 2021
- Publicitat -

Torroella de Montgrí ha iniciat l’adequació d’una de les 28 parcel·les que seran horts urbans ecològics

Aquestes tindran una concessió de 4 anys, 50 m2, regadiu de peu, un edifici comunitari i accés regulat

El més llegit

Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img

S’està començant a adequar una parcel·la municipal, situada al Tamariuà, que es destinarà a horts urbans ecològics. L’objectiu d’aquesta iniciativa és fomentar l’agricultura de proximitat sostenible i la relació entre aquells qui rebin la cessió temporal de les 28 parcel·les que estan previstes en el projecte.

Aquestes seran d’uns 50 m2, estaran dotades de regadiu a peu i disposaran d’un espai d’aparcament, una zona de benvinguda, arbrada i taules. A més, també s’hi construirà una finca comunitària amb lavabo i un espai on els usuaris podran guardar-hi les eines, la qual estarà vallada i tindrà l’accés regulat.

Tal com vam informar Ràdio Capital fa uns mesos, els criteris d’adjudicació de les parcel·les i el seu ús estaran delimitats per un reglament que han conformat i gestionat les àrees municipals de Medi Ambient i d’Acció Social. Doncs, aquest pròxim mes de gener es portarà al Ple i es pretén aprovar.

En concret, s’ha definit que l’accés a les parcel·les serà per lliure concurrència i les concessions municipals seran per 4 anys. A més, per poder utilitzar-los caldrà abonar una taxa i deixar una fiança.

Per altra banda, també s’ha previst que hagi una quantitat de parcel·les destinades a entitats socials i educatives. Des del consistori defensen que els horts urbans tenen valors ambientals i socials molt importants. Doncs, ajuden a aquells qui els treballen a relacionar-se i a millorar la seva qualitat de vida i salut, ja que desenvolupen una activitat física. D’aquesta manera, el consistori vol promoure les bones pràctiques i oferirà tallers i formació en horticultura ecològica. També perquè volen potenciar la cultura d’autoconsum.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

Palamós controlarà l’accés a La Fosca aquest estiu

Hi haurà informadors que tindran un control de la gent que entra i surt de La Fosca i també hi seran per altres qüestions no relatives a la COVID-19.
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -