7.5 C
Pals
Dimecres, 30 novembre 2022
- Publicitat -

Torroella de Montgrí multarà l’excés de velocitat al Passeig Vicenç Bou i Passeig Catalunya a partir de l’estiu

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí fa una valoració molt positiva de les mesures adoptades els darrers sis mesos per pacificar la circulació i incrementar la seguretat.

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí implementarà un sistema de control per radar a curt termini al Passeig Vicenç Bou  i al Passeig Catalunya abans de l’estiu. Jordi Colomí, alcalde de Torroella, ha explicat que “després d’un període de prova i d’avís als ciutadans i ciutadanes es començarà a multar”.

Després d’avaluar durant el mes de novembre les incidències amb un radar provisional es van detectar 353 infractors i una velocitat màxima de 95 km/h. En aquest punt de control, pràcticament el 90 % dels infractors, un total de 317, es van situar en la franja del 50-60 km/h. En el cas del passeig de Catalunya es van detectar 77 vehicles que superaven els 50 km/h. D’aquests, 59 se situaven a la franja dels 50 a 60 km; 16 eren del tram 61-70 i 2 del tram 71-80 km/h. En aquest passeig, la velocitat màxima detectada va ser de 79 km/h. En cap cas es va sancionar ni notificar cap excés de velocitat, però vistes les estadístiques, des de l’Ajuntament ja s’ha iniciat el procés de contractar i instal·lar el servei.

Jordi Colomí, alcalde de Torroella de Montgrí, ha explicat el principal objectiu.

Aquestes dades corresponen a un mes de l’any on la intensitat de trànsit és moderada, per la qual cosa el volum d’infractors en d’altres èpoques de l’any, especialment durant la temporada turística, serà més elevat.

En el cas del passeig de Catalunya, l’estiu vinent es tornarà a tancar la circulació de vehicles, però es consensuarà amb el sector comercial la franja horària i els dies. En aquest cas, l’accés amb vehicles estarà permès als veïns i veïnes i als conductors que hagin de retirar els seus vehicles en cas que el tinguessin estacionat a la zona blava.

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí fa una valoració molt positiva de les mesures adoptades els darrers sis mesos per pacificar la circulació i incrementar la seguretat de conductors i vianants al passeig de Catalunya. Amb aquest doble objectiu, l’estiu passat es va reforçar la senyalització horitzontal i vertical per recordar als conductors que el límit de velocitat en aquesta via és de 30 km/h. Durant aquest període, no s’ha registrat cap accident ni incident remarcable.

Així mateix, durant pràcticament tres mesos, s’hi va restringir la circulació les nits de divendres i dissabte, entre les 20.30 i les 00.30 h. Amb aquesta actuació es volia consolidar una franja horària preferent per a vianants i usuaris de les terrasses, que converteixi l’entorn en un espai més amable, totalment segur i de millor qualitat urbana.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -