5 C
Pals
Dimarts, 7 desembre 2021
- Publicitat -

Tot i la Covid-19, al Baix Empordà les visites a urgències van baixar aquest estiu el 12% comparat amb el 2019

El total ha estat de gairebé 48.000 visites, 18.000 de les quals a l’hospital de Palamós

Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
spot_img

Durant els mesos de juny, juliol i agost, a tots els centres de Serveis de Salut Integrats del Baix Empordà, es van atendre un total de 47.762 urgències. Aquesta xifra representa un descens de l’11,9% en comparació amb el 2019 i un augment del 33,6% respecte al 2020.
Del total dels pacients atesos, un 56% són residents al Baix Empordà i un 44% no ho són. Cal recalcar que aquestes xifres són de l’estiu, època durant la qual hi ha una alta població estiuejant, sobre tot a l’agost.

Pel que fa a l’hospital de Palamós, va atendre 18.257 visites, la qual cosa si bé representa un augment del 27% respecte al 2020 se situa en un 10,4% per sota de les urgències ateses durant el mateix període del 2019.

Finalment, quant als Centres d’Atenció Primària, van atendre a l’estiu 29.505 visites a urgències, cosa que suposa una baixada del 13% comparat amb el 2019 i un augment del 38,6% respecte al 2020. Els CAPS que reben urgències a la comarca són els de La Bisbal d’Empordà, Torroella de Montgrí, Palafrugell i Palamós, i els consultoris de Sant Antoni de Calonge i l’Estartit. On més van créixer les urgències aquest estiu va ser a Palafrugell i en canvi el CAP de la Bisbal es va mantenir estable ja que no té dotació específica de programa d’estiu i és el centre on menys impacta l’atenció sanitrària als no resident. Aquests representen el 49% del total de pacients atesos, xifra que augmenta més que els pacients residents al Baix Empordà.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Gran resultat de la regatista Cristina Pujol al mundial de Làser Radial de vela

La regatista del CN Port d'Aro Cristina Pujol, que ja va participar als seus primers Jocs Olímpics aquest estiu passat a Tòquio, ha aconseguit finalitzar en una meritòria desena posició en el mundial de Làser Radial que s’ha disputat a Oman.
- Publicitat -spot_img

Altres notícies

- Publicitat -