8.1 C
Pals
Dimecres, 8 febrer 2023
- Publicitat -

Tots som Peix Fregit

Què feien un pessebrista, un tècnic de Pastorets, una guia oficial de turisme, una pianista, un ciclista, 2 pintors, una directora d’institut, un realitzador escenogràfic, un submarinisita i un president del Consell de la Gent Gran un diumenge a la tarda de diumenge al teatre de Palafrugell?

Molt senzill: recollir els premis als Palafrugellencs de l’Any. Segurament és la celebració que barreja més sàviament orgull local i tribut als millors d’una tribu petita. Com a fil conductor, cada any una bona excusa: la presentació del llibre de la crònica de l’any que, en aquesta edició era relatada per l’historiador i palafrugellòfil Quim Nadal. Ell ens parlava del batec de la vila i ens posava alerta, així com de passada, de l’arxiu del Cap Roig que ha anat a parar a Barcelona, en mans de la Fundació La Caixa.

D’entre els aplaudits per un teatre ple de gom a gom, hi destacaven els Premis Peix Fregit de l’Any a la trajectòria: Tano Pisano i Blandine Pellet, la fantàstica parella formada per un pintor i una artista de l’ànima com és la Blandine. Diu que ens deixen i que no tornaran de la Toscana, però en els 30 anys de vida a Palafrugell, han deixat un llegat tan brutal d’art i xarxes que mai se’ls podrà oblidar. Personalment, vaig tenir la sort de parir amb ells el projecte Arteca, un serveix d’exposició i préstec d’obres d’art a la biblioteca. Un llegat que algun dia espero que cali a moltes altres biblioteques. També he pogut compartir forces gots de vi al Fraternal amb la parella. En Tano va mencionar en el seu discurs aquests gots de vi compartits amb tanta gent. Formen part del bo i millor de la vida empordanesa.

Un dels premis als Palafrugellencs de l’any era pòstum: l’Adela Ferrer pujava a recollir el premi al llibreter i activista Joan Aliu. A la sortida de l’acte, en vam estar parlant una estona amb la Gemma, la nostra nova llibretera i orgullosa successora d’en Joan. Al vestíbul del teatre, en Martí Sabrià li anava fent de cicerone, presentant-li a tot bitxo cultural amb potes que se’ns apropava. Serà un plaer apropar tot aquell peix fregit a la nova llibreria. En un any 2020 que segur que serà millor que aquest que ens deixa, i que es presenta ben promisori. Bon Nadal a tothom!

Temps de lectura: 2 minuts

Més àudios