Fotograma del vídeo denúncia de les trampes per a ciclistes a les Gavarres
Fotograma del vídeo denúncia de les trampes per a ciclistes a les Gavarres | Imatge de Josep Almendros

Dos ciclistes han denunciat a les xarxes socials que algú es dedica a clavar trampes per a ciclistes i pels runners en un camí a la zona de Fitor a les Gavarres. Els dos ciclistes expliquen, en un vídeo penjat a les xarxes que tres de les quatre rodes de les bicicletes han quedat rebentades.

El vídeo no ha passat desapercebut perquè són molts els esportistes que aprofiten l’espai de les Gavarres per córrer, anar en bici o muntar a cavall. De fet, un dels usuaris de les xarxes socials ha assegurat que “Ara no sabrem si podem sortir [a passejar els cavalls] perquè tinc por que es puguin fer mal”. Aquest és un dels molts comentaris sobre les trampes per a ciclistes i per esportistes a les Gavarres.

Tot i l’escàndol a les xarxes socials, aquesta no és la primera vegada que passa una cosa semblant a la comarca del Baix Empordà. La Policia Local de Platja d’Aro anunciava, a finals del 2016, que algú havia fet cobert un tap d’ampolla amb claus en un dels carrils bici. I dies abans, a Palamós, es denunciava la col·locació de troncs i filferro espinós en una part del camí de ronda des del municipi fins a Calella de Palafrugell.

Segons s’ha informat, els ciclistes han avisat als Mossos d’Esquadra i també s’ha fet arribar notícia als agents rurals de la zona de les Gavarres.