17.3 C
Pals
Dissabte, 20 abril 2024
- Publicitat -

Es realitzen treballs per protegir i consolidar les dunes de la Platja de Castell

Amb el projecte es vol restaurar amb garanties el sistema dunar de la platja i millorar la resiliència de la sorra a fenòmens meteorològics intensos

Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -
Ràdio Capital, la ràdio del Baix Empordà
Ràdio Capital. La ràdio de l'Empordà
Es realitzen treballs per protegir i consolidar les dunes de la Platja de Castell
Loading
/

Durant aquesta setmana l’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Palamós ha tirat endavant el projecte per a la millora i consolidació de les dunes de la platja de Castell. Amb aquesta actuació, que té un cost de 25.000 euros, es vol restaurar amb garanties el sistema dunar de la platja i millorar la resiliència de la sorra a fenòmens meteorològics intensos.

Les obres que s’han realitzat s’han basat principalment en el confinament de la zona de dunes i la renovació de la tanca perimetral feta amb pals i corda. Per una altra banda, també s’han instal·lat els sistemes anomenats “trampes de sorra”, que permeten retenir la sorra per tal que la platja mantingui sempre un bon nivell.

De cares a una segona fase, també és preveu la ubicació de cartells informatius i la instal·lació de passeres en les zones de pas per evitar que la gent trepitgi i malmeti els espais dunars. A banda, també es preveu complementar-ho amb la retirada de la flora invasora que afecta aquests espais.

El regidor de Medi Ambient de l’Ajuntament de Palamós, Xavier Lloveras, explica, en declaracions a Ràdio Palamós, perquè és important realitzar aquest projecte a la Platja de Castell.

Fins ara, les actuacions que s’havien fet a Castell no havien aconseguit una recuperació prou adequada del sistema dunar. Això es deu a que durant les èpoques de més afluència de persones a la platja, molts dels usuaris no respectaven la prohibició d’accedir als sistemes dunars, cosa que alentia el ritme de protecció i evitava que les dunes es regeneressin com calia.

La Diputació de Girona ha estat l’encarregada de la redacció d’aquest projecte. Dels 25000 euros que ha costat, la Diputació també n’ha aportat una part, que ha complementat l’Ajuntament de Palamós.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

La mare del nen assassinat a Bellcaire d’Empordà té amnèsia posttraumàtica, però recorda no poder ajudar-lo

Els sanitaris que van atendre la dona, que han declarat als jutjats aquest divendres, apunten que les lesions van posar en risc la vida de la mare.
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -