20.9 C
Pals
Dilluns, 29 maig 2023
- Publicitat -

Es realitzen treballs per protegir i consolidar les dunes de la Platja de Castell

Amb el projecte es vol restaurar amb garanties el sistema dunar de la platja i millorar la resiliència de la sorra a fenòmens meteorològics intensos

Temps de lectura: < 1 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Durant aquesta setmana l’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Palamós ha tirat endavant el projecte per a la millora i consolidació de les dunes de la platja de Castell. Amb aquesta actuació, que té un cost de 25.000 euros, es vol restaurar amb garanties el sistema dunar de la platja i millorar la resiliència de la sorra a fenòmens meteorològics intensos.

Les obres que s’han realitzat s’han basat principalment en el confinament de la zona de dunes i la renovació de la tanca perimetral feta amb pals i corda. Per una altra banda, també s’han instal·lat els sistemes anomenats “trampes de sorra”, que permeten retenir la sorra per tal que la platja mantingui sempre un bon nivell.

De cares a una segona fase, també és preveu la ubicació de cartells informatius i la instal·lació de passeres en les zones de pas per evitar que la gent trepitgi i malmeti els espais dunars. A banda, també es preveu complementar-ho amb la retirada de la flora invasora que afecta aquests espais.

El regidor de Medi Ambient de l’Ajuntament de Palamós, Xavier Lloveras, explica, en declaracions a Ràdio Palamós, perquè és important realitzar aquest projecte a la Platja de Castell.

Fins ara, les actuacions que s’havien fet a Castell no havien aconseguit una recuperació prou adequada del sistema dunar. Això es deu a que durant les èpoques de més afluència de persones a la platja, molts dels usuaris no respectaven la prohibició d’accedir als sistemes dunars, cosa que alentia el ritme de protecció i evitava que les dunes es regeneressin com calia.

La Diputació de Girona ha estat l’encarregada de la redacció d’aquest projecte. Dels 25000 euros que ha costat, la Diputació també n’ha aportat una part, que ha complementat l’Ajuntament de Palamós.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img

Tres partits de l’EMD de l’Estartit denuncien “males pràctiques i coaccions” d’UPM a la Junta Electoral

Els partits Més per l'Estartit, Estartit som tots i Compromís per Torroella han denunciat a la Junta Electoral Unitat...
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -