10.6 C
Pals
Dimecres, 3 març 2021

Es realitzen treballs per protegir i consolidar les dunes de la Platja de Castell

Amb el projecte es vol restaurar amb garanties el sistema dunar de la platja i millorar la resiliència de la sorra a fenòmens meteorològics intensos

El més llegit

VÍDEO: Així circulava el Tren Petit per Palamós i el Baix Empordà, en el 65è aniversari del seu darrer viatge

Aquest final del mes de febrer ha fet 65 anys que el Tren Petit, que unia Palamós amb Girona,...

#FactCheckCapital: No, la família de porcs senglars no passeja per Platja d’Aro, és Israel

Un vídeo que ha circulat per les xarxes mostra un grup de porcs senglars, els usuaris diuen que és a Platja d'Aro, però Ràdio Capital ha verificat el vídeo i està gravat en un altre indret

Detingut a Ullà per atracar a punta de ganivet en una benzinera de la Pera

El lladre es va apropar a la treballadora, la va agafar pel clatell i va esgrimir un ganivet de grans dimensions

Set denúncies per tinença i consum de drogues a la via pública en un mes a Palafrugell gràcies a la unitat canina

Intensifiquen el patrullatge diari a les zones on tenen detectat que hi pot haver tràfic d'estupefaents
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -

Durant aquesta setmana l’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Palamós ha tirat endavant el projecte per a la millora i consolidació de les dunes de la platja de Castell. Amb aquesta actuació, que té un cost de 25.000 euros, es vol restaurar amb garanties el sistema dunar de la platja i millorar la resiliència de la sorra a fenòmens meteorològics intensos.

Les obres que s’han realitzat s’han basat principalment en el confinament de la zona de dunes i la renovació de la tanca perimetral feta amb pals i corda. Per una altra banda, també s’han instal·lat els sistemes anomenats “trampes de sorra”, que permeten retenir la sorra per tal que la platja mantingui sempre un bon nivell.

De cares a una segona fase, també és preveu la ubicació de cartells informatius i la instal·lació de passeres en les zones de pas per evitar que la gent trepitgi i malmeti els espais dunars. A banda, també es preveu complementar-ho amb la retirada de la flora invasora que afecta aquests espais.

El regidor de Medi Ambient de l’Ajuntament de Palamós, Xavier Lloveras, explica, en declaracions a Ràdio Palamós, perquè és important realitzar aquest projecte a la Platja de Castell.

Fins ara, les actuacions que s’havien fet a Castell no havien aconseguit una recuperació prou adequada del sistema dunar. Això es deu a que durant les èpoques de més afluència de persones a la platja, molts dels usuaris no respectaven la prohibició d’accedir als sistemes dunars, cosa que alentia el ritme de protecció i evitava que les dunes es regeneressin com calia.

La Diputació de Girona ha estat l’encarregada de la redacció d’aquest projecte. Dels 25000 euros que ha costat, la Diputació també n’ha aportat una part, que ha complementat l’Ajuntament de Palamós.

- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

Ràdio Capital estrena un informatiu audiovisual pels qui no tenen temps de seguir l’actualitat

A Ràdio Capital estrenem una nova secció: Es tracta d'una sèrie d'IGTV a Instagram on cada dia penjarem un resum informatiu en format audiovisual de menys de dos minuts. Presentat per Nerea Cabello

Altres notícies