15.7 C
Pals
Diumenge, 14 abril 2024
- Publicitat -

El Consell Comarcal del Baix Empordà tindrà una oficina de transició energètica

La Diputació de Girona estabirà una d'aquestes oficines als consells comarcals del Baix Empordà, del Gironès i del Ripollès durant un període de prova de tres anys. El seu objectiu serà promoure la mobilització d'inversions en energia sostenible

Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

La Diputació de Girona establirà tres oficines locals de transició energètica: una al Consell Comarcal del Baix Empordà (a la Bisbal), les altres dues als consells comarcals del Gironès i el Ripollès. El seu objectiu serà promoure la mobilització d’inversions en energia sostenible al sector industrial, residencial, turístic i agrícola de cada comarca per impulsar el pas cap a una economia i una societat de baixa intensitat energètica, de consum de recursos materials i neutra en les emissions de carboni.

La Diputació també aportarà, a cada consell comarcal, un tècnic especialitzat en projectes d’eficiència energètica i impuls de les energies renovables, que tindrà la funció de coordinar-se amb les estructures de l’ens. Aquest professional, juntament amb l’equip tècnic de la Diputació i dels consells comarcals, promourà accions concretes per mitigar el canvi climàtic.

Està previst que les oficines funcionin durant un període de prova de tres anys, tot i que també es contempla la possibilitat de prorrogar aquest període i reforçar els recursos de les oficines, en funció dels resultats que s’assoleixin.

Els principals indicadors per avaluar resultats i mesurar l’eficiència energètica i la implantació d’energies renovables, es desprenen del càlcul de la reducció total del consum d’energia anual i dels totals de producció d’energies renovables elèctrica i tèrmica en el termini dels tres anys.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -