10.4 C
Pals
Dilluns, 1 març 2021

El Consell Comarcal del Baix Empordà tindrà una oficina de transició energètica

La Diputació de Girona estabirà una d'aquestes oficines als consells comarcals del Baix Empordà, del Gironès i del Ripollès durant un període de prova de tres anys. El seu objectiu serà promoure la mobilització d'inversions en energia sostenible

El més llegit

La Policia de Palafrugell deté a les dues persones implicades en el robatori d’un taller

La Policia Local de Palafrugell va detenir a dues persones com a presumptes autors del delicte de robatori amb força als Tallers AUTOADA gràcies a les càmeres de seguretat.

VÍDEO: Així circulava el Tren Petit per Palamós i el Baix Empordà, en el 65è aniversari del seu darrer viatge

Aquest final del mes de febrer ha fet 65 anys que el Tren Petit, que unia Palamós amb Girona,...

ESPECTACULAR: Fotografien un grup de dofins a les illes Medes

Un grup de dofins ha sorprès les persones que navegaven aquest dijous entre les illes Medes i la costa del Montgrí, a l'Estartit

Passaport de vacunació: què en pensen els hotelers de la Costa Brava?

La Comissió Europea està treballant en la creació d'un passaport “de vacunació”. Aquest certificat serviria per demostrar que una persona s’ha vacunat i, per tant, podria desplaçar-se amb més llibertat.
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -

La Diputació de Girona establirà tres oficines locals de transició energètica: una al Consell Comarcal del Baix Empordà (a la Bisbal), les altres dues als consells comarcals del Gironès i el Ripollès. El seu objectiu serà promoure la mobilització d’inversions en energia sostenible al sector industrial, residencial, turístic i agrícola de cada comarca per impulsar el pas cap a una economia i una societat de baixa intensitat energètica, de consum de recursos materials i neutra en les emissions de carboni.

La Diputació també aportarà, a cada consell comarcal, un tècnic especialitzat en projectes d’eficiència energètica i impuls de les energies renovables, que tindrà la funció de coordinar-se amb les estructures de l’ens. Aquest professional, juntament amb l’equip tècnic de la Diputació i dels consells comarcals, promourà accions concretes per mitigar el canvi climàtic.

Està previst que les oficines funcionin durant un període de prova de tres anys, tot i que també es contempla la possibilitat de prorrogar aquest període i reforçar els recursos de les oficines, en funció dels resultats que s’assoleixin.

Els principals indicadors per avaluar resultats i mesurar l’eficiència energètica i la implantació d’energies renovables, es desprenen del càlcul de la reducció total del consum d’energia anual i dels totals de producció d’energies renovables elèctrica i tèrmica en el termini dels tres anys.

- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

Passaport de vacunació: què en pensen els hotelers de la Costa Brava?

La Comissió Europea està treballant en la creació d'un passaport “de vacunació”. Aquest certificat serviria per demostrar que una persona s’ha vacunat i, per tant, podria desplaçar-se amb més llibertat.

Altres notícies