10.6 C
Pals
Dijous, 25 febrer 2021

Tres CAP del Baix Empordà participen en la prova pilot de prescripció infermera

Els CAP de la Bisbal, Palafrugell i Palamós participen en les proves perquè infermers i infermeres puguin fer receptes sense necessitar la firma d'un metge. Es tracta d'una demanda històrica del col·lectiu d'infermeria

El més llegit

Calonge i Sant Antoni no tindran policia local durant la nit davant les protestes

L’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni ha decidit deixar al descobert el servei durant les nits de la Policia Local i només cobrir els torns de dia davant le protestes de la setmana passada, segons ha informat el Diari de Girona.

Comença la vacunació contra la COVID-19 en punts emblemàtics del Baix Empordà

Aquest dimarts s’inicia el procés de vacunació a les persones amb gran dependència i la setmana vinent amb majors de 80 anys. Es vacunarà al Teatre Mundial o a Can Quintana

El turisme britànic podrà tornar a la Costa Brava aquest estiu, segons Boris Johnson

Des del Grup Costa Brava Centre reben la notícia satisfactòriament, però reclamen que necessiten que la informació els arribi abans i l'obertura de fronteres, tan nacionals com internacionals.

Alumnes que lluiten contra el canvi climàtic des de les aules

Els alumnes de 1r d'ESO de l'escola Prats de la Carrera de Palafrugell estan desenvolupant un projecte que té de lema 'El mar comença aquí'. Volen conscienciar la població sobre la importància de cuidar el medi ambient i no llençar brossa pel vàter o pels embornals.
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -

Fotografia: SSIBE. Cristina Cama, Àngels Larrabeiti, Sandra Martínez i Laura López, infermeres adjuntes de les ABS

Els CAP de Palamós, la Bisbal i Palafrugell participen en la prova pilot de prescripció infermera. En cadascun d’aquests centres hi ha una infermera acreditada que pot prescriure amb recepta electrònica i signatura pròpia. Així, aquestes infermeres ja poden receptar sense necessitar la firma d’un metge.

Aquesta és una de les demandes històriques del col·lectiu d’infermeria. Fins ara, els infermers i infermeres podien prescriure medicaments, però la firma del metge era necessària per a les receptes. Ara, aquest nou sistema agilitzarà els tràmits i disminuirà la duplicitat de visites, cosa que, per tant, millorarà la qualitat de l’atenció.

Tot i això, tal com informa Ràdio Palamós, la infermeria no pot receptar qualsevol tipus de medicació. Només pot receptar els medicaments no subjectes a prescripció mèdica (analgèsics) i productes sanitaris (benes, esparadrap…), molts d’ells finançats pel sistema públic de salut.

Aquesta prova pilot va començar el passat 12 de gener a Catalunya i hi participen 114 infermeres i 38 equips. A la regió sanitària de Girona, són 7 els CAP que hi participen.  Quan acabi la fase de proves, el sistema es començarà a desplegar progressivament.

- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

Pla de xoc d’ajudes a Palafrugell per pal·liar la crisi de la COVID-19

Serà una reducció d’impostos i taxes, l ajudes directes i ajudes a les persones més vulnerables

Altres notícies