16.8 C
Pals
Divendres, 15 octubre 2021
- Publicitat -

Tres CAP del Baix Empordà participen en la prova pilot de prescripció infermera

Els CAP de la Bisbal, Palafrugell i Palamós participen en les proves perquè infermers i infermeres puguin fer receptes sense necessitar la firma d'un metge. Es tracta d'una demanda històrica del col·lectiu d'infermeria

Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img

Fotografia: SSIBE. Cristina Cama, Àngels Larrabeiti, Sandra Martínez i Laura López, infermeres adjuntes de les ABS

Els CAP de Palamós, la Bisbal i Palafrugell participen en la prova pilot de prescripció infermera. En cadascun d’aquests centres hi ha una infermera acreditada que pot prescriure amb recepta electrònica i signatura pròpia. Així, aquestes infermeres ja poden receptar sense necessitar la firma d’un metge.

Aquesta és una de les demandes històriques del col·lectiu d’infermeria. Fins ara, els infermers i infermeres podien prescriure medicaments, però la firma del metge era necessària per a les receptes. Ara, aquest nou sistema agilitzarà els tràmits i disminuirà la duplicitat de visites, cosa que, per tant, millorarà la qualitat de l’atenció.

Tot i això, tal com informa Ràdio Palamós, la infermeria no pot receptar qualsevol tipus de medicació. Només pot receptar els medicaments no subjectes a prescripció mèdica (analgèsics) i productes sanitaris (benes, esparadrap…), molts d’ells finançats pel sistema públic de salut.

Aquesta prova pilot va començar el passat 12 de gener a Catalunya i hi participen 114 infermeres i 38 equips. A la regió sanitària de Girona, són 7 els CAP que hi participen.  Quan acabi la fase de proves, el sistema es començarà a desplegar progressivament.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

“Hem de manifestar-nos contra la pujada del preu de la llum per fer pressió política”

Parlem amb en Sergi Cot, un dels portaveus de la plataforma Apaguem Endesa, sobre la manifestació de demà a Girona
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -