28.6 C
Pals
Dissabte, 12 juny 2021
- Publicitat -

Tres CAP del Baix Empordà participen en la prova pilot de prescripció infermera

Els CAP de la Bisbal, Palafrugell i Palamós participen en les proves perquè infermers i infermeres puguin fer receptes sense necessitar la firma d'un metge. Es tracta d'una demanda històrica del col·lectiu d'infermeria

El més llegit

Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img

Fotografia: SSIBE. Cristina Cama, Àngels Larrabeiti, Sandra Martínez i Laura López, infermeres adjuntes de les ABS

Els CAP de Palamós, la Bisbal i Palafrugell participen en la prova pilot de prescripció infermera. En cadascun d’aquests centres hi ha una infermera acreditada que pot prescriure amb recepta electrònica i signatura pròpia. Així, aquestes infermeres ja poden receptar sense necessitar la firma d’un metge.

Aquesta és una de les demandes històriques del col·lectiu d’infermeria. Fins ara, els infermers i infermeres podien prescriure medicaments, però la firma del metge era necessària per a les receptes. Ara, aquest nou sistema agilitzarà els tràmits i disminuirà la duplicitat de visites, cosa que, per tant, millorarà la qualitat de l’atenció.

Tot i això, tal com informa Ràdio Palamós, la infermeria no pot receptar qualsevol tipus de medicació. Només pot receptar els medicaments no subjectes a prescripció mèdica (analgèsics) i productes sanitaris (benes, esparadrap…), molts d’ells finançats pel sistema públic de salut.

Aquesta prova pilot va començar el passat 12 de gener a Catalunya i hi participen 114 infermeres i 38 equips. A la regió sanitària de Girona, són 7 els CAP que hi participen.  Quan acabi la fase de proves, el sistema es començarà a desplegar progressivament.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img

Últimes notícies

Acord de col·laboració entre el Palamós CF i la Fundació Esportiva Palamós

Amb la idea de revitalitzar el futbol base palamosí, el Palamós Club de Futbol i la Fundació Esportiva Palamós volen impulsar un nou projecte esportiu de manera conjunta. Les dues entitats tenen la intenció de fusionar-se i començar una nova etapa que regeneri el futbol formatiu del municipi, dotant-lo dels recursos necessaris per a un desenvolupament comú.
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -