10.1 C
Pals
Dimarts, 7 Abril 2020

Trias, Tegust, Poma de Girona i el Parc de les Olors s’uneixen per llançar tres varietats de galetes

El més llegit

Torroella de Montgrí s’interessa pels serveis de l’exèrcit espanyol

L’exèrcit espanyol ja actua al territori de les comarques gironines. Segons informa el diari El Punt Avui, Torroella de Montgrí...

Els casos disminueixen i tampoc augmenten les morts de coronavirus al Baix Empordà

La rebaixa de 6 persones positives en coronavirus al Baix Empordà d'aquest diumenge mostra un breu descens de la COVID-19 a la comarca baix empordanesa, les víctimes no han augmentat després de dies fent-ho

191 confirmats per coronavirus al Baix Empordà, sense increment de morts segons les dades oficials

L'increment de positius es deu, majoritàriament, a persones que no estan ingressades, sinó que estan passant la malaltia a casa

Ja es pot anar a l’hort a collir productes per l’autobastament

També està permès si és un hort en el que es tenen animals que s’han de cuidar o si es tracta d'una activitat econòmica. Queden fora els horts que es troben en cases de segona residència.
Avatar
David Parreño Mont
Productor i redactor de Ràdio Capital de l’Empordà.
Temps de lectura: < 1 minut

Quatre empreses de la demarcació de sectors diferents s’han unit per llançar tres noves varietats de Neulets, les populars galetes de Trias. L’empresa de galetes s’ha unit a Tegust i al Parc de les Olors, que han afegit les herbes que cultiven, i a Poma de Girona, amb el seu producte insígnia.

Han presentat tres sabors diferents: menta, marialluïsa i camamilla amb poma. Aquesta fruita aconsegueix abaixar la quantitat de sucre i aportar acidesa. Les tenen galetes forma cilíndrica i estan farcides amb un praliné d’ametlla i poma. El resultat són unes galetes que contenen menys sucre i que posen en valor el territori.

Els seus creadors la defineixen com una “acció d’innovació oberta i col·laborativa” perquè ha implicat diferents empreses i treballadors de sectors diferents. Cada empresa s’ha centrat en el producte que produeix i l’ha adaptat de la manera més adequada al projecte conjunt. Llorenç Frigola és president de la IGP Poma de Girona.

El procés d’elaboració, que s’ha allargat un any, ha consistit en diverses sessions de treball, proves i cates. La principal tasca d’investigació ha estat trobar les proporcions i els processos d’elaboració del praliné amb les herbes aromàtiques i la poma.

Últimes notícies

Les diverses actuacions de la Policia de Sant Feliu de Guíxols arran de la crisi actual, explicades per Ernesto Arsumendi, regidor de Seguretat Ciutadana

Ernesto Asurmendi, regidor de la Seguretat Ciutadana, va informar als informatius de Ràdio Sant Feliu el dilluns 6 d’abril...

Gairebé 200 positius en coronavirus al Baix Empordà, però no es puja de les 16 víctimes

Les noves dades mostren un augment en el nombre de casos de coronavirus al Baix Empordà fins a arribar gairebé a 200 diagnosticats, tot i això, les víctimes de COVID-19 no pugen des d'aquest cap de setmana

Municipis del Baix Empordà no detecten una important presència de veïns de segones residències

L'increment de la ciruclació ha estat nul, o molt petit. L'hospital i els CAPs tampoc atenen un nombre significatiu de veïns de segones residències

Dos nois de la Bisbal atrapats a Cusco (Perú)

Tindrien vol de tornada des de Lima pel dia 9 però el fet que les autoritats peruanes no permetin la sortida de ningu de Cusco genere dubtes sobre si el podran agafar finalment

Els joves de Santa Cristina d’Aro ajudaran als alumnes durant el confinament pel coronavirus

El nou servei anirà destinat a joves i infants que per dificultats de començar el tercer trimestre en línia necessitaran un reforç d'estudi, sigui amb classes o donant un cop de mà amb els treballs de recerca

Altres notícies