9 C
Pals
Dilluns, 9 Desembre 2019

Trias, Tegust, Poma de Girona i el Parc de les Olors s’uneixen per llançar tres varietats de galetes

El més llegit

Petit incendi en un restaurant de Palafrugell provoca intoxicació de fums a una empleada

L'incendi ha començat a l'armari sota la pica de la barra del restaurant, ha cremat una canonada i ha provocat l'inundació del local

Nova edició de l’Aplec de Santa Llúcia de l’Arboç

Els Amics de Santa Llúcia han recordat l’Arcadi Piferrer un dels principals artífexs de la recuperació de l’Aplec recentment traspassat

La Bisbal encén els llums de Nadal amb el grup bisbalenc Yes! The Music

La Bisbal d'Empordà ja ha encés els llums de Nadal. Aquest cap de setmana s'ha donat el tret de sortida a les festes nadalenques amb la Gran Encesa de Llums de Nadal

Malestar per les inundacions al carrer Marquès de Cruïlles

Veïns i veïnes de la zona afirmen portar "13 anys en aquesta situació" i demanen explicacions al consistori que, segons avança el Diari de Girona, les donarà demà

1.351 atletes de 9 nacionalitats diferents participen en la X Trail Ardenya de Santa Cristina

Un total de 1.351 atletes de 9 nacionalitats diferents han participat avui en les quatre distàncies (50Km, 32Km, 15Km i marxa10Km) de la Trail Ardenya de Santa Cristina d’Aro, que organitza l’Associació Esportiva Matxacuca. Aquesta és la segona vegada, de les 10 edicions de la prova atlètica, en què s’ha superat el miler de participants
Avatar
David Parreño Mont
Productor i redactor de Ràdio Capital de l’Empordà.

Quatre empreses de la demarcació de sectors diferents s’han unit per llançar tres noves varietats de Neulets, les populars galetes de Trias. L’empresa de galetes s’ha unit a Tegust i al Parc de les Olors, que han afegit les herbes que cultiven, i a Poma de Girona, amb el seu producte insígnia.

Han presentat tres sabors diferents: menta, marialluïsa i camamilla amb poma. Aquesta fruita aconsegueix abaixar la quantitat de sucre i aportar acidesa. Les tenen galetes forma cilíndrica i estan farcides amb un praliné d’ametlla i poma. El resultat són unes galetes que contenen menys sucre i que posen en valor el territori.

Els seus creadors la defineixen com una “acció d’innovació oberta i col·laborativa” perquè ha implicat diferents empreses i treballadors de sectors diferents. Cada empresa s’ha centrat en el producte que produeix i l’ha adaptat de la manera més adequada al projecte conjunt. Llorenç Frigola és president de la IGP Poma de Girona.

El procés d’elaboració, que s’ha allargat un any, ha consistit en diverses sessions de treball, proves i cates. La principal tasca d’investigació ha estat trobar les proporcions i els processos d’elaboració del praliné amb les herbes aromàtiques i la poma.

Últimes notícies

Petit incendi en un restaurant de Palafrugell provoca intoxicació de fums a una empleada

L'incendi ha començat a l'armari sota la pica de la barra del restaurant, ha cremat una canonada i ha provocat l'inundació del local

Supermatí 09 desembre 2019

Escolta aquí l'informatiu d'aquest dilluns

Parlem del monarca de la Bisbal?

Al seu comentari d'avui, l'Adrià Pujol explica com el conegut com a Monarca de la Bisbal deu viure tranquil a la capital, mentre celebra que les proves d'ADN certifiquin el 99,9% de coincidència amb el rei emèrit.

Matí força assolellat i tarda amb Tramuntana i nuvolades

Matí força assolellat amb tempeartura mínima al voltant dels 4ºC i màximes de fins a 17ºC. A la tarda els núvols guanyaran terreny juntament amb l'increment de la Tramuntana.

A les Portes de Troia – 8 desembre 2019

Nova edició del programa d'història de Ràdio Capital.

Més notícies