Quatre empreses de la demarcació de sectors diferents s’han unit per llançar tres noves varietats de Neulets, les populars galetes de Trias. L’empresa de galetes s’ha unit a Tegust i al Parc de les Olors, que han afegit les herbes que cultiven, i a Poma de Girona, amb el seu producte insígnia.

Han presentat tres sabors diferents: menta, marialluïsa i camamilla amb poma. Aquesta fruita aconsegueix abaixar la quantitat de sucre i aportar acidesa. Les tenen galetes forma cilíndrica i estan farcides amb un praliné d’ametlla i poma. El resultat són unes galetes que contenen menys sucre i que posen en valor el territori.

Els seus creadors la defineixen com una “acció d’innovació oberta i col·laborativa” perquè ha implicat diferents empreses i treballadors de sectors diferents. Cada empresa s’ha centrat en el producte que produeix i l’ha adaptat de la manera més adequada al projecte conjunt. Llorenç Frigola és president de la IGP Poma de Girona.

El procés d’elaboració, que s’ha allargat un any, ha consistit en diverses sessions de treball, proves i cates. La principal tasca d’investigació ha estat trobar les proporcions i els processos d’elaboració del praliné amb les herbes aromàtiques i la poma.